LIGE NU:

250.000 pærer skal lyse Salling op i juletiden

For elektriker Mikael Kvist-Jakobsen er oktober en helt speciel måned. Han bruger nemlig hele måneden på Sallings julepynt i Aalborg.

En kvart million pærer og 5000 plastikstrips skal udgøre Salling i Aalborgs store juleudsmykning. I alt tager det tre uger at sætte det hele op – og det job har elektriker Mikael Kvist-Jakobsen fået for femte gang.

- Det er en måned i oktober, hvor du ikke laver andet end det her. Jeg tror ikke, der er mange, der synes, det er fedt, at stripse 5000 strips i oktober og så klippe dem op igen i januar. Men jeg kan godt lide det, og jeg kan godt lide arbejdet med at få det til at se ordentligt ud, siger Mikael Kvist-Jakobsen, der er elektriker ved KT Electric i Aalborg.

Det er femte gang, julelysene kommer til at funkle på Sallings facade i Aalborg, og det er ikke kun de mange nysgerrige gæster, der får glæde af det. Flere af medarbejderne i Salling glæder sig også til at se lysene blive tændt:

- Alle mine kollegaer her i Salling glæder sig lige så meget, som kunderne glæder sig til at få tændt lysene. Det er jo ligesom der, det hele bliver skudt i gang for os, siger Mette Kringel, der er chefdekoratør i Salling Aalborg.

Alt skal fungere fredag

Sallings julelys tændes på fredag den 1. november, og der skal alt fungere. Elektriker Mikael Kvist-Jakobsen er vant til at have ansvaret, for han har stået for opgaven alle år, men derfor kan der alligevel godt være lidt nerver på op til dagen:

- Det skal bare tænde. Der er ikke en fejlmargin med, at så er det kun halvdelen, der tænder. Det hele skal tænde, så der er lidt spænding der, siger han.

Det er Karin Salling, der trykker på knappen på fredag, når julelysene skal tændes. Det sker klokken 17, og du kan følge med på TV2 Nords hjemmeside og Facebook, når de mange julelys bliver tændt.

Se her, hvordan det så ud, da julelysene blev tændt sidste år.