31 elever er flygtet fra omstridt skole: - Børnene oplever en stor uro, når kammeraterne forsvinder

Forældrebestyrelsen på Byplanvejens Skole er bekymret for de resterende elevers trivsel og indlæring, når så mange elever skifter skole på én gang.

Henover vinterferien har endnu flere forældre trukket stikket til Byplanvejen Skole af frygt for fremtiden. Tirsdag viser en ny optælling, at skolen nu er blevet 31 elever fattigere.

23 nuværende elever er meldt ud, mens otte kommende elever i 0. klasse har trukket deres tilsagn om at begynde på skolen i 2024 tilbage.

- Vi oplever stor uro med alle de børn, der allerede nu bliver flyttet. Børn, hvor forældre er i gang med at kigge på andre skoletilbud. Og børn, der før vinterferien har skulle sige farvel til flere kammerater i samme klasse, siger Nina Stilling, der sidder i forældrebestyrelsen.

quote Vi har foreslået, at man lægger hele Gug sammen til ét stort skoledistrikt

Nina Stilling, medlem af forældrebestyrelsen, Byplanvejens Skole

Hun fortæller, at klasserne er ramt meget forskelligt af udmeldingerne.

- Nogle går helt fri, mens andre har mistet fire-fem klassekammerater, og her er børnene selvfølgelig kede af det, og det skaber uro i deres hverdag.

Årsagen til de mange udmeldinger de seneste to uger er den udskældte plan om at lukke skolen og lægge den sammen med Seminarieskolen.

VIDEO: Hør Nina Stillings bekymring om elevflugten:

Politikerne burde have vidst det

At politikernes luftede tanker om at lukke Byplanvejens Skole har givet akutte rystelser på skolen, kunne de have sagt sig selv, lyder kritikken fra Nina Stilling.

- Det er dét, vi hele tiden har prøvet at gøre politikerne opmærksomme på – at det ville være konsekvensen. Nu ser vi de indledende ’øvelser’ med elever, der bliver meldt ud, og det stopper ikke her, siger Nina Stilling.

De udmeldte elever bliver i stedet primært indskrevet på Gug Skole, Vester Mariendal Skole og Nøvling Skole.

- Det kom som et lyn fra en klar himmel. I forældregruppen er der meget lidt ejerskab over den løsning, vi er blevet præsenteret for, og mange har svært ved at se sig selv i den her løsning, lyder det fra Nina Stilling.

Kan skabe god skole

Når ressourcestærke elever ’flygter’ fra en skole, så går det ud over de svagere elever, og det er ved at ske netop nu på Byplanvejens Skole, advarer Nina Stilling.

- Alle undersøgelser peger på, at der skal to ressourcestærke elever til at løfte én ressourcesvag elev. Og vi er ikke i nærheden af at få de rammer til at gøre det her.

Hun anerkender de udfordringer, skolen har på grund af den socio-økonomiske sammensætning i området, men ser gode muligheder for at løse dem.

- Vi har foreslået, at man lægger hele Gug sammen til ét stort skoledistrikt. Så har man både Gug, Byplanvejen og Seminarieskolen sammen i ét skoledistrikt i én ledelse. Så kan man se på, om man skal drive skolen på to eller tre matrikler. Men så kan man vælge at have de små børn på én skole, og de store på en anden, og så får man skoler, der afspejler det samfund, vi nu engang er en del af.

quote Vi oplever stor uro med alle de børn, der allerede nu bliver flyttet

Nina Stilling, medlem af forældrebestyrelsen, Byplanvejens Skole

Beslutning sendt i høring

Nina Stilling håber på, at det kan bremse den frygt – og flugt – der lige nu sker i stor stil på Byplanvejens Skole.

- Forældrene er bekymrede for hvilket skoletilbud, de kan give deres børn fra 2024. De ved, at Gug Skole er meget udfordret på deres rammer, så hvis det er dér, kammeraterne går, rykker de på det nu for at være sikker på at kunne vælge det til.

Forslaget om at sammenlægge Byplanvejens Skole og Seminarieskolen er nu sendt i otte ugers høring. Men det får ikke forældrene til at tabe pusten i deres kamp.

- Det er hårdt at sidde i forældrebestyrelsen lige nu, for vi har en stor forældregruppe, vi skal have beroliget og prøve at give et billede af, hvordan fremtiden kan se ud i det nye skoletilbud. Men vi kæmper videre, for vi vil gerne beholde den skole, vi har, siger Nina Stilling.

Den endelige beslutning om, hvorvidt skolerne lægges sammen, tages til juni.

Ud over en sammenlægning af Byplanvejens Skole og Seminarieskolen er det også tanken, at Herningvej Skole og Tornhøjskolen i Aalborg Øst sammenlægges på Herningvej.


Seneste nyt

fra Nordjylland