Mogens Nørgård, formand for KammillianerGaardens Hospice.

00:36

1 af 2

34,4 statslige millioner kroner er på vej til nyt hospice i Aalborg

Der er 34,4 millioner kroner på vej til et nyt hospice i Aalborg. Pengene kommer fra den såkaldte OPP-pulje.

Kamillianergaarden, et hospice i Vestbyen i Aalborg, har et ønske om at bygge et nyt hospice, men har ikke haft midlerne til det. 

Men nu får de et tilskud fra Social- og Indenrigsministeriet på 34,4 millioner kroner, og dermed et skub på vejen.

- Det er jeg meget glad for, for vi har været forhindret i at gøre det. Nu er vi over den første hurdle, og så snart det er faldet på plads, går vi i gang, siger Formand ved Kamillianergaarden, Mogens Nørgård.

De 34,4 millioner kroner kommer fra den såkaldt OPP-pulje og udgør i alt 400 millioner kroner til støtte af offentlige og private partnerskaber.

- Der er stort potentiale i at udnytte hinandens viden, erfaring og muskelkraft – det gælder for både det offentlige og for private aktører. Det kommer også borgerne til gavn, for de får de bedst mulige løsninger for skattekronerne. Derfor er jeg glad for, at regionerne er klar til at inddrage private leverandører i deres byggeprojekter. Nu støtter vi dem til at føre planerne ud i livet, siger Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann.

Hvis Kamillianergaarden ikke havde fået tilskuddet fra Social- og Indenrigsministeriet ville de være tvunget til at udvide det nuværende hospice, men nu kan de med stor glæde bygge sig et helt nyt.

Det vides endnu ikke, hvor det nye hospice kommer til at ligge, men Kamillianergaarden har udkig på en grund, der er ejet af Aalborg Kommune, som ligger i Vangen over for Nørresundbys Gymnasium.

Kamillianergaarden vil formentlig blive solgt til den katolske Skole, Sct. Mariæ.