LIGE NU:

3F hilser "fjenden" velkommen

Robotterne kommer og tager arbejdet fra almindelige mennesker. Sådan har holdningen ofte været i fagforbundet 3F. Men nu har 3f’erne selv inviteret ”fjenden” indenfor til kongres i Aalborg.

På 3F’s kongres i Aalborg er der inviteret en helt særlig gæst. Det er faktisk en tidligere fjende af fagforbundet. Det er simpelthen en robot, der ellers længe har været anset som fjenden for de danske arbejdere. Men nu er det altså ikke længere meldingen fra 3F.

- Hvis ikke vi gør noget ved det her, så tager robotterne vores job under alle omstændigheder. Og udfordringen med det her er nu, at vores medlemmer skal forberedes på det her via uddannelse, siger Per Christensen, Forbundsformand, 3F.

Det er Teknologisk Instituts Robotcenter, der har taget robotten med – og det er da også nyt at komme helt ind i den tidligere fjendes lejr.

- Jeg står her for at skabe venskaber og vise, at robotter ikke er en fjende, siger Karsten Thornø Ahrentsen, der er konsulent i robotteknologi ved Teknologisk Institut.

Robotten er designet til at hjælpe med svære eller ensformige opgaver – og den er designet til også at være beskytte medarbejderen.

- Potentialet er stort, og der er en stor stigning i antallet af robotter, og det bliver mere og mere hverdag. Man skal ikke se robotter som noget farligt, men som en del af udviklingen. Så 3F kan lige så godt blive gode venner med dem, siger Karsten Thornø Ahrentsen.

Robotterne er kommet for at blive.

- Det er ikke en fjende for os. For vi ved, at der på verdensplan bliver solgt en halv millard roobtter, og derfor er det vigtigt, at 3F tager stilling til den nye udfordirng på arbejdsmarked, siger Per Christensen.