Seneste nyt:

4-årige August flytter sit eget fyr

Efter at have set TV2 Nords dækning af flytningen af Rubjerg Knude Fyr har 4-årige August fra Gug flyttet sit eget fyr af byggeklodser.

Det var en af de største begivenheder i Nordjylland i 2019, da Rubjergknude Fyr blev flyttet 70 væk fra kysten, få at undgå, det faldt i havet.

Et stort arbejde, som murermester Kjeld Pedersen og projektleder fra BMS Krangården, John Christensen, stod i spidsen for.

Det arbejde bed en 4-årig dreng fra Gug særligt mærke i. Så meget, at han har bygget sit eget fyr af byggeklodser – med henblik på at flytte det.

- August er generelt vild med maskiner, og han syntes, det var spændende at følge med i dækningen af flytningen af Rubjerg Knude Fyr, fortæller Anders Thomsen, der er Augusts far.

Augusts fascination af den store flytning var så stor, at godnatlæsningen blev erstattet med at se et afsnit af TV2 Nords dokumentar om flytningen af Rubjerg Knude Fyr.

- Al virkelighed skal jo laves til leg, og når man har en dreng på den alder, som har maskiner og Lego, så bygger vi jo det, vi kan se i virkeligheden. Så vi skulle prøve at gøre det så virkeligt som muligt. Så vi lavede hegn rundt om fyret, og så brugte vi en kran, til at trække med fyret. Han var helt oppe at køre over det. Det er jo fantastisk at se sin dreng lyse op på den måde, siger Anders Thomsen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Møde med idol

Det skulle vise sig, at der var mere i vente for August. På en tur til Lønstrup i sommer, mødte August og familien nemlig John fra BMS, som havde været med til at flytte fyret.

- Det var et rent tilfælde. Der er jo mange ishuse i Lønstrup, men August kunne genkende John, selvom han havde solbriller på. Så snakkede vi med ham. Det var helt vildt for August, fortæller Anders Thomsen.

August fik et visitkort fra John. Det betød så meget for den 4-årige dreng, at han fortalte de andre børn i børnehaven, at hvis de skulle have flyttet noget, så kendte August én, der kunne klare den slags.

Men mødet var ikke kun betydningsfuldt for August.

- Det er så stort, at en lille knægt går så meget op i det. Han kunne huske navnet på de specialbolte vi bruger. Det er så fantastisk, at han kan det, siger John Christensen, der er projektleder ved BMS Krangården i Holstebro.

Tidlig julegave

Efter mødet i Lønstrup ærgrede John sig over, at han ikke fik kontaktoplysninger på August og familien, så han kunne sende nogle billeder og andre souvenirs. Men i sidste uge, lykkedes det at finde frem til August igen.

- Tilfældigvis var min kone på Facebook, hvor hun stødte på et opslag om fyret. Der var en mand, hvis oldebarn hed August, der havde kommenteret. Det viste sig at være den August, og så fik vi telefonnummeret til hans mor, siger John Christensen.

Og i onsdags ventede der så 4-årige August fra Gug en lidt tidlig julegave. John havde nemlig sendt en pakke med beklædningsgenstande med BMS-logo på samt diverse andre ting.

- Han smilte over det hele. Han var så glad, fortæller Anders Thomsen og fortsætter:

- Sådan en hue med et mærke på skal nærmest gemmes til pynt mere end den skal bruges. For sådan en lille fyr på 4 og et halvt år, er det bare det fedeste i hele verden, at det kommer fra ham og at der står BMS på det, siger Anders Thomsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Onsdag modtog August en pakke med merchandise fra BMS.
Onsdag modtog August en pakke med merchandise fra BMS.
Foto: Privatfoto / Anders Thomsen

Og for John Christensen var det ikke noget, han skulle tænke over to gange.

- Sådan en lille dreng kan jo blive til hvad som helst. Det kan være, han vokser op og bliver en stor entreprenør og får brug for vores hjælp til noget. Det kan også være, han bliver min afløser. Jeg bliver simpelthen så glad over at møde sådan en dreng, siger John Christensen, og slutter af med at sige, at August of familien altid er velkomne på Krangården i Holstebro til en rundvisning.

Nedenfor kan du se de to afsnit af TV2 Nords dokumentar om flytningen af Rubjerg Knude Fyr.