02:42

På knap to døgn har 4300 personer skrevet under på, at en jordbærbod i Gandrup ikke skal fjernes.

Foto: Joakim Brader

1 af 2

4300 vil beholde jordbærbod i Gandrup

Ejerne af en jordbærboden i Gandrup har fået et brev fra Aalborg Kommune om at fjerne boden inden for 14 dage. Men på knap to døgn har 4300 personer skrevet under på, at boden i Gandrup ikke skal fjernes.

I Gandrup har ejerne af en jordbærbod på Føltvedvej ved Gandrup fået et besked fra Aalborg Kommune om, at de skal fjerne boden inden for 14 dage.  Boden skal fjernes, fordi ejerne ikke har søgt om tilladelse til byggeri i en landzone, men nu håber ejerne, at der kan gives dispensation, og de bakkes op af 4300 borgere.

På knap to døgn har hele 4300 borgere nemlig skrevet under på, at jordbærboden ikke skal fjernes. Det er ejerne selv, der har startet underskriftsindsamlingen. Hvis ejerne havde søgt om tilladelse, så havde de højst sandsynligt heller ikke fået den.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har anmeldt boden, fordi der stod et banner ved siden af. Banneret er fjernet for længst, men Naturfredningsforeningen holder fast i klagen.

- Så tænker man: Det er løgn! Har man ikke noget at få tiden til at gå med? Så læste man brevet igennem og blev mere og mere forarget over, hvad man skal have tilladelse til i det land her, siger Simon Peter Langkilde Jakobsen, der har jordbærboden.

De mange indsamlede underskrifter gør indtryk på rådmand ved By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen.

- I kommunen er vi sat til at administrere planloven og landzonebestemmelserne. Umiddelbart vurderet ud fra det, må den ikke stå der. Men når det så er sagt, så vil jeg heller ikke på kommunens vegne være Morten Korch-idyllens folkefjende nummer 1, så jeg vil konkret tage sagen med tilbage til forvaltningen og i udvalget og se, om vi ikke kan få en løsning på det her, siger Hans Henrik Henriksen.