Arkiv. Foto: Politiet/Kim Matthäi Leland

54-årig mand fanget på fersk gerning i butikscenter

En 54-årig mand er idømt et halvt års fængsel, efter han blev fanget i færd med at bryde ind i et butikscenter i Nørresundby med flere gram euforiserende stoffer på sig.

En 54-årig mand havde sig en travl aften, da han i oktober 2017 smadrede en rude på en tankstation og brød ind i et butikscenter i Nørresundby, alt imens han bar på flere typer medicinske piller og euforiserende stoffer. 

Manden blev idømt et halvt års ubetinget fængsel, efter han var for Retten i Aalborg i går, onsdag. Det oplyser anklager hos Nordjyllands Politi Malene Lund Andersen.

Manden startede aftenen ud med at sætte ild til noget af skraldet i en skraldespand og i en affaldscontainter på en tankstation i Nørresundby, ligesom han knuste en rude ind til tankstationens vaskehal. 

- Retten lagde i sin dom vægt på den stærke bevisførelse. Videooptagelser fra tankstationen placerer manden på stedet, hvor også et vidne kunne placere en mandsperson, siger Malene Lund Andersen. 

Havde amfetamin og piller på sig

Men aftenen stoppede ikke der for den 54-årige, der senere på natten omkring klokken 5 brød ind i et butikscenter i Nørresundby. Her fortsatte manden ned i butikscentrets kælder, hvor han forsøgte at bryde ind i et kælderrum, angiveligt for at finde noget at stjæle. 

Her blev han også kort efter fanget af politiet, der tog ham på fersk gerning i butikscentret. 

- Der blev fundet DNA fra manden, der kunne placere ham i kælderrummet, ligesom flere vidner kunne placere manden i butikscentret, siger Malene Lund Andersen. 

Men manden blev ikke kun dømt på baggrund af sit natlige eventyr. Da politiet fangede den 54-årige viste det sig også, at han var i besiddelse af flere forskellige typer medicinske piller samt flere gram euforiserende stoffer. Blandt andet havde manden 14,52 gram amfetamin og 15 styk valiumpiller på sig. 

Smed stoffer ind til retpsykiatrisk sengeafsnit

Manden blev også dømt for at ville videregive nogle af sine euforiserende stoffer, da der blev fundet 3,15 gram amfetamin samt otte styk contalgin tabletter i en hæk ved et sengeafsnit på en retpsykiatrisk afdeling i Aalborg. 

- Flere vidner har placeret manden ved retspsykiatrisk, hvor han sandsynligvis har villet smide stofferne ind til en person på retspsykiatrisk afdeling, og derfor blev han også dømt for det forhold, siger Malene Lund Andersen.

Den 54-årige er tidligere straffet og har været prøveløsladt det seneste stykke tid. Derfor har han haft en reststraf på 53 dage, der er blevet lagt oven i den nye dom.

Den 54-årige har anket dommen, som nu skal for landsretten.