63-årig dømt for vanvidskørsel - påkørte hundelufter

Landsretten skærpede byrettens kendelse i sag, hvor 63-årig mand var tiltalt for vanvidskørsel.

En 63-årig mand skal i fængsel og må ikke køre bil i tre år, efter at landsretten i Aalborg tirsdag skærpede den dom, manden tidligere havde fået i byretten.

Den 63-årige mand var tiltalt for vanvidskørsel, efter at han i oktober sidste år påkørte en 53-årig hundelufter ved Byplanvej og Hellevangen i Aalborg-bydelen Gug.

Hundelufteren pådrog sig betydelige skader i form af et lårbensbrud, blødning i hjernen samt brud på pandebenet og kraniet.

I retten kom det frem, at bilisten havde en promille på 2,53, da han kørte ind over et grønt område og ramte hundelufteren på en gangsti.

Bilisten forklarede, at han havde haft en dårlig dag på arbejde, og på vej hjem købte han en flaske snaps på en tankstation. Han drak halvdelen af flasken lige inden, ulykken skete.

Er gået i behandling

I byretten blev den 63-årige bilist idømt en delvist betinget fængselsstraf på et år og tre måneder. Derudover blev han frakendt førerretten i tre år, og hans bil blev konfiskeret som det er procedure, når man bliver dømt for vanvidskørsel.

Hvad er vanvidskørsel?

Følgende overtrædelser betragtes som vanvidskørsel: 

  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder

  • Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder

  • Særlig hensynsløs kørsel

  • Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 kilometer i timen

  • Kørsel med en hastighed på 200 kilometer i timen eller derover

  • Spirituskørsel med en promille over 2,00

Kilde: Rigspolitiet

Anklageren gik tirsdag efter, at straffen skulle skærpes og mente, at den 63-årige burde idømmes en ubetinget fængselsstraf på et år og tre måneder og frakendes førerretten i tre et halvt år.

Den 63-åriges forsvarer gik efter en delvist betinget fængselsstraf på et år, hvor den tiltalte skulle udføre samfundstjeneste og i behandling for sit alkoholmisbrug. Forsvareren mente blandt andet, at det var formildende omstændigheder, at den 63-årige allerede frivilligt er begyndt i misbrugsbehandling og at han ikke tidligere er straffet.

Landsretten valgte at følge anklagemyndighedens påstand i forhold til fængselsstraffen og idømte den 63-årige mand et år og tre måneders ubetinget fængsel.

Han blev derudover frakendt førerretten i tre år, og hans bil blev konfiskeret.


Seneste nyt

fra Nordjylland