Igennem trusserne vil de social- og sundhedsansatte opfordre politikerne til at fokusere på at genoprette velfærden. Foto: Nikolaj Thorngaard

Foto: Nikolaj Thorngaard

1 af 2

700 par trusser luftes i demonstration

Social- og sundhedsansatte luftede 700 trusser i demonstration ved byrådssalen i Aalborg torsdag formiddag for at symbolisere de mange kolleger, de har vinket farvel til de seneste seks år.

700 trusser. Det svarer til de antal kolleger, som sundhedsansatte har sagt farvel til de seneste seks år i Aalborg Kommune.

For at vise deres savn til de mange kolleger, der er blevet fyret, arrangerede FOA en såkaldt happening ved byrådssalen i Aalborg, hvor kollegerne skulle lufte deres trusser, alt imens Aalborg Kommune var i gang med førstebehandlingen af budgettet.

Sidste år blev der skåret drastisk i personalet på sundhedsområdet, men i år har politikerne lovet, at der ikke er nogen, der skal frygte en fyrringsseddel. Derimod skal de løbe endnu stærkere. 2017 byder nemlig på flere opgaver til de social- og sundhedsansatte, og de skal vel at mærke klares af det antal ansatte, som i dag klarer opgaverne. Samtidig skal der spares endnu flere penge.

- Hvis der skal leveres det, som borgerne forventer, skal de økonomiske rammer ikke være uændrede, men øges, siger FOAs fællestillidsrepræsentant, Sussi Bagge Mikkelsen.

Et af de områder, hvor der konkret er bebudet besparelser for 2017 er på klippekortsordningen, hvor de ældre indtil for nylig har kunnet få en times klip om ugen. De ældre kunne eksempelvis spare timer sammen, så de kunne tage på en shoppetur eller få gjort ekstra rent i boligen, men den mulighed er sandsynligvis på vej ud. Det giver en besparelse på cirka 5 millioner kroner.

- Borgerne har haft stor glæde af klippekortsordningen. Det samme har medarbejderne. Der har været en mulighed for at give vores ensomme ældre noget at se frem til, i hvert fald én gang om ugen, men det kan være slut, siger en bekymret Sussi Bagge Mikkelsen.

Igennem trusserne vil de social- og sundhedsansatte opfordre politikerne til at fokusere på at genoprette velfærden – både for personalet og patienterne.