LIGE NU:

AaB-anfører om trænerfyring: Vi fik havregrøden galt i halsen

AaB-spillerne var godt klar over, at hverken spil eller resultater har været godkendt på det seneste, men det var alligevel et chok, at Morten Wieghorst blev fyret som træner.

Da AaB-spillerne mødte ind til træning mandag var det til beskeden om, at cheftræner Morten Wieghorst var fortid, efter at han tidligere på morgenen var blevet præsenteret for en fyreseddel.

- Det var lidt af et chok her til morgen. Jeg tror, at mange af os var tæt på at få havregrøden galt i halsen, da vi fik beskeden. Vi var meget overraskede over det, og det var ikke noget, vi havde set komme, siger AaB-anfører Rasmus Würtz.

- Det er aldrig sjovt at stå i sådan en situation, for vi har jo set på Morten de sidste to år, og vi ved, at han har kæmpet hårdt for at få resultaterne med, og det har vi desværre ikke fået her i den seneste periode, siger holdkammeraten Kasper Risgård.

Fyringen kommer efter klubbens vurdering af, at holdet ikke har levet op til forventningerne. Særligt på det sidste har det haltet med spil, mål og point, og det betød altså, at det nu blev farvel til træneren et halvt år før der egentlig var kontraktudløb.

- Når trænere bliver fyret er det tid til lidt selvransagelse hos alle. Morten er jo ikke alene om det her. Vi er jo også en spillertrup og andre, som er med til, at vi ikke helt har levet op til forventningerne. Så alle må jo hver især kigge indad og se, om man ikke kan løfte noget mere, siger Rasmus Würtz.

Han erkender dog, at det ofte er et vilkår, at træneren står for skud, når holdet ikke leverer.

- Jeg synes, vi har haft et rigtig fint samarbejde med Morten og kan sige om ham, at han har været hundrede procent engageret hele vejen igennem. Han er stadig en dygtig træner, men fodboldverdenen er benhård engang imellem, og når ikke man lever op til forventningerne både spillemæssigt og i forhold til det antal point, vi har fået, så er det nogle gange konsekvensen, siger Rasmus Würtz.

Det bliver assistenttræner Jacob Friis, der overtager styringen i de tre sidste kampe, inden vinterpausen, og han har spillertruppen bag sig.

- Nu er vi nødt til at kigge fremad. Vi har tre vigtige kampe i den her halvsæson, og vi bakker selvfølgelig Jacob Friis hundrede procent op. Han kan jo ikke gå ind og lave en hel masse ændringer på få træninger og de få kampe, der er tilbage, men han har selvfølgelig nogle få ideer, han kan gå ind og ændre lidt på, siger Kasper Risgård.

- Ligegyldigt hvem der kommer, vil jeg og de andre spillere bakke op omkring det. Lige nu og her er det Jacob Friis, der står i spidsen, og han har ethundrede procent opbakning fra os alle sammen, siger Rasmus Würtz.

AaB's næste kamp er på fredag, hvor de møder Esbjerg, som har været sæsonens helt store overraskelse og indtager Superligaens tredjeplads. AaB ligger i skrivende stund på sjettepladsen.