AaB-comeback afværget: FCK sejrede trods nordjysk modstand

Tre hurtige FCK-mål fik aftenens Superligakamp til at ligne et sikkert nederlag til AaB, men Lucas Andersen ville det anderledes.

AaB lever livet på kanten af det mesterskabsspil, der venter om under en måned.

Før dagens kamp mod FCK, der udspillede sig på københavnernes hjemmebane i Parken, placerede AaB sig den tynde linje mellem mesterskabs- og nedrykningsspil – á point med Randers, der tidligere søndag vandt 2-1 over Horsens, men med en marginalt bedre målscorer end kronjyderne. Marginaler, der placerede AaB på den sjove side af stregen og Randers på den mindre sjove.

AaB havde således rigtig meget at spille for og det samme gør sig gældende for FCK, der ubønhørligt forsøger at indhente det forspring på ni point som FC Midtjylland har slået mellem sig selv på førstepladsen og FCK på andenpladsen.

De kendsgerninger gjorde sig i den grad gældende på grønsværen søndag aften. Begge hold kom på banen med ild i øjnene og det kunne høres på dommer Jakob Kehlets fløjte. Den lød med jævne mellemrum den første halve time af kampen og Kehlet kunne således fordele 11 frispark og to gule kort - nogenlunde jævnt mellem de to hold.

Det var dog FCK, der spillede bedst i første halvleg, det var FCK, der havde mest boldomgang og det var FCK der kom frem til stort set alle chancerne. Men foran kom FCK ikke i de første 45 minutter af kampen – 0-0 ved pausen.

Santos headede hul på bylden

AaB har fået en god start på forårssæsonen med sejre over Silkeborg og senest Brøndby. FCK derimod har, udover det flotte resultat i Europa League mod Celtic, kun høstet et point i de to Superliga-kampe, de har spillet i det nye år.

Begge scenarier, er noget man kan bygge sejre på, men der er maksimalt et hold, der kan vinde en fodboldkamp og efter pausen virkede det til, at det skulle blive FCK, der indtog den rolle. To gange i løbet af de første ti minutter, efter pausen testede Jens Stage AaB’s keeper Jacob Rinne, der var AaB’s bedste spiller i første halvleg.

Det skulle dog blive Michael Santos, der åbnede ballet for FCK efter 55 minutter. Med et perfekt indlæg fra Bryan Oviedo headede Santos bolden i nettet og blot to minutter senere fik Pep Biel fordoblet føringen for FCK.

De to hurtige mål fik i den grad startet både FCK og publikummet i Parken op og stemningen blev kun bedre – hos hjemmepublikummet – efter 64 minutters spil, da Santos igen headede bolden i mål.

Lucas Andersen holdt liv i håbet

Ud af ingenting stod der altså pludselig 3-0 til FCK og så var kampen jo for længst tabt for AaB – skulle man tro. Holdet ville, efter alt at dømme, bruge de resterende minutter på at forhindre yderligere skade – og i bedste fald få reduceret nederlagets størrelse og gå fra banen med lidt af æren i behold.

Det lykkedes, da AaB-anfører Lucas Andersen fik københavnernes netmasker til at blafre efter 72 minutter. På et direkte frispark uden for feltet skruede han bolden forbi muren og i mål – helt ude ved den ene stolpe.

Og Andersen var på pletten igen kun tre minutter senere. Her trak anføreren helt ned til baglinjen hvorfra han sendte bolden ind mellem et virvar af FCK-spillere. En af dem var Carlos Zeca, der sendte bolden over sin egen målstreg og så var kampen pludselig åben igen – 3-2 til FCK.

Det skulle dog blive ved lige-ved-og-næsten for AaB. Det sidste kvarter forløb med flere AaB-chancer og massivt pres fra nordjyderne, men FCK holdt stand og hentede sejren i hus.

AaB lever således fortsat på kanten i Superligaen, men de gode takter fortsætter – trods nederlaget.