Seneste nyt:

AaB-direktørens bøn til fans virkede ikke

Selvom Thomas Bælum var ude og tigge AaB-fans om at opføre sig ordentligt, endte pokalfinale i tilskuerskandale.

Alle vidste inden onsdagens pokalfinale, at der var ekstra fokus på tilskuerne og deres opførsel. Og med kulturministeren på stadion i Esbjerg, følte AaB-direktør Thomas Bælum sig nødsaget til at give de medrejsende AaB-fans en kærlig opsang, inden busserne forlod stadion i Aalborg.

Bælums første opsang til AaBs fans, inden de forlod stadion i Aalborg. 

- Jeg har en bøn til jer: Vi er stadig i en COVID-19 situation, og vi er under max bevågenhed sådan en dag som i dag. Der er masser af folk, der kigger på, hvordan vi ter os dernede. Så min bøn er til jer: Overhold de ting, der er dernede, så godt som det nu er muligt.  Jeg ved, at det er en pokalfinale, og alt kan ske - men tænk over det, når I er dernede. Og nu har jeg sagt det, sagde Thomas Bælum til en gruppe fans inden afrejsen fra stadion i Aalborg. 

Hos fansene var det sevet ind, at det var nødvendigt med afstand og god opførsel på tilskuerpladserne, hvor de få fans skulle på hårdt arbejde for at få stemningen op i niveau. 

Frederik Lange mente godt, at AaB-supporterne kunne opføre sig ordentligt. 

- Det bliver anderledes og en underlig oplevelse. Normalt står vi klumpet sammen, det kan vi nok ikke i dag. Men vi har allesammen prøvet det før, så mon ikke vi kan gøre det med lidt afstand til hinanden, sagde forboldfan Frederik Lange fra Vesttribunen, inden han satte sig i bussen og kørte til kampen. 

Thomas Bælum var så opsat på, at AaBs fans skulle opføre sig ordentligt, at han også gik ind i en af tilskuerbusserne og tog ordet. 

Thomas Bælum var også en tur i bussen og bad fans om at opføre sig ordentligt under kampen. 

 - Jeg bad dem om at overholde afstandskravene og kravene til at afvikle kampen, så det ikke stikker fuldstændigt af. Jeg håber, de ved, hvor meget bevågenhed, der er på sådan en kamp her i forhold til at få lukket Superligaen op til de kommende kampe. Det bliver en balancekamp, men jeg håber, de ved, at det er en vanskelig situation, lød hans indtrængende bøn til AaBs fans. 

Men alle bønner lod til at blive overhørt af AaBs fans. 

For allerede inden kampen var der problemer, og i løbet af de første 14 minutter blev fans bedt tre gange om at respektere coronarestriktionerne - det gjorde de ikke - også selvom assistenttræner Rasmus Würtz var nede hos AaBs fans med en megafon

AaB fans bliver sat i 'futtog' af politiet, efter de er udvandret fra stadion. 
AaB fans bliver sat i 'futtog' af politiet, efter de er udvandret fra stadion. 
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Politiet roser Sønderjyske-fans

Først da en gruppe AaB-fans var blevet bortvist og havde forladt Blue Water Arena, blev finalen genoptaget,  og  Sønderjyske kunne sikre sig sejr og pokal med to scoringer af Anders K. Jacobsen.

- Det var udelukkende fans fra Aalborg. Der var ikke nogen sager på sønderjyske fans. Det vil vi godt sige de lokale tak for, skrev Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften på Twitter.

 Efter kampen - og nederlaget - var det en knust Thomas Bælum, der måtte forholde sig til kampen og AaBs fans' skandaløse opførsel.  

Thomas Bælum efter kampen. 

- Det var brandærgerligt, og vi bliver nødt til at tage stærkt afstand fra de her ting. Det er så følsomt lige nu i den her genåbningsfase, at vi ikke har behov for, at folk ikke lytter. Udenfor banen synes jeg, der var en lille gruppe af personer, som stjal billedet et kvarter inde i kampen, og så var der halvfems procent andre, som godt kunne finde ud af det og skabte en rigtig flot ramme, lød det fra en skuffet AaB-direktør efter kampen. 

Han tror ikke, det får konsekvenser, og han tror på, man kan afvikle de fremtidige kampe i superligaen på forsvarlig vis.

- Vi har heldigvis spillet en masse kampe nu her, og vi har også spillet med vores stemningsaktive tilskuere på hjemmebane, uden der har været det mindste, og det håber vi selvfølgelig, vi kan blive ved med. Så nej, jeg tror ikke, det her får konsekvenser.

Kulturminister Joy Mogensen om AaB-fansenes dårlige opførsel. 

Kulturministeren var på tv-billederne tydeligt utilfreds med fansenes opførsel, og sagen bliver i dag diskuteret hos både DBU og Divisionsforeningen. 

- Jeg synes, det er brandærgerligt, at en del af publikum ikke respekterer de regler, der er lavet for at passe på os allesammen. Det er derfor, vi fra regeringen ikke bare giver los. Vi skal sikre - med alle de store følelser, der er i fodbold - så skal fornuften også være med. Så det er ærgerligt, at der har været god disciplin under forsøgskampene - det skal der altså også være nu, hvor de gode resultater giver anledning til, at vi kan blive ved med at se fodbold på en sundhedsmæssig, forsvarlige måde, sagde kulturminister Joy Mogensen til TV2 Nord i aftes. 

Der er således endnu ikke meldinger om, hvorvidt AaBs fans' opførsel får indflydelse på, hvor mange tilskuere, der får lov at se Superliga-fodbold på stadion resten af sæsonen.

 


80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

Til forsiden

Til forsiden