LIGE NU:

AaB-direktør: Selvfølgelig bliver Bassogog eftertragtet

Allan Gaarde og resten af AaB er glade på Christian Bassogogs vegne, men efter en ny sejr med Cameroun vil flere klubber se efter det unge talent.

Fodboldlejren i AaB jubler i disse dage. En af deres helt store satsninger, angriberen Christan Bassogog, har netop vundet Africa Cup of Nations med Cameroun. Men den helt store sejr er Bassogogs nye titel som turneringens bedste spiller.

Sportsdirektør Allan Gaarde er begejstret for talentets personlige sejr.

- Vi i AaB er oprigtigt glade og stolte på Christians vegne. Han har fortjent det fuldt ud, siger Gaarde. 

Det 21-årige talent kom for første gang til Danmark og AaB i august 2015. I starten af sin karriere i klubben har han derfor både skulle kæmpe med sproget og med at få en hverdag til at fungere, for at kunne fokusere på sit spil.

- Han har nogle enestående egenskaber. Han har udviklet sig meget, siden han skrev under hos os for kun et halvandet år siden.  Han har fået en hverdag til at fungere her og har fået en masse hjælp fra de mennesker, der har været omkring ham, og det har selvfølgelig hjulpet ham. Rent fysisk og taktisk har han lært, hvordan man spiller fodbold i Danmark, og han har lært at blive en del af holdet, siger Allan Gaarde. 

Med en ny titel og et nyt mesterskab vil Bassogog sandsynligvis være en eftertragtet spiller verden over, og det er man godt klar over i AaB, hvor han dog stadig har kontrakt et par år endnu.

- Han har jo kontrakt til 2019, så vi har ham i hvert fald så længe. Men det er da klart, at når han går hen og bliver turneringens bedste spiller, vil der være andre, der ser efter ham. Men jeg mener også, at det er en del af AaB's opgave er at uddanne fodboldspillerne og hjælpe dem videre i deres personlige karriere, så vi er spændte på at se, hvordan hans karriere udvikler sig. Men indtil videre beholder vi ham, siger sportsdirektøren i AaB, Allan Gaarde.