AaB endelig tilbage på sporet med storsejr: Vinder første Superliga-kamp i ti forsøg

For første gang siden oktober vandt AaB en kamp i Superligaen. AC Horsens blev slået 4--0 på udebane.

AaB fik fornyet håb om overlevelse i 3F Superligaen, da de søndag eftermiddag vandt 4-0 på udebane over AC Horsens.

Med sejren ligger AaB stadig under nedrykningsstregen, men nu er kun fem point op til netop dagens modstander, AC Horsens, på den overlevelsesgivende tiendeplads.

AaB havde givet de medrejsende fans billetter til kampen til blot en krone, så derfor var udebaneafsnittet fyldt op. Og de fik hurtigt noget at varme sig på.

Der var endnu ikke spillet fem minutter, før Nicklas Helenius bragte AaB foran 1-0. Forsvarsspiller Lars Kramer sendte en lang bold i dybden, og her kom Helenius først på bolden inden den fremadstormende AC Horsens-keeper.

Helenius fik hovedet på og sendte den i nettet. Uheldigvis fik han i samme omgang to knyttede næver i ansigtet fra målmand Matej Delac. Dermed kom AaB i front, men målscoreren måtte udgå efter sammenstødet.

Fem minutter før pausen kunne AaB-fansene juble endnu en gang. Denne gang var det Iver Fossum, som stod for scoringen, efter Lucas Andersen-afløseren Younes Bakiz havde spillet ham fri i dybden.

Afgørelsen faldt

Kort efter pausen gjorde AC Horsens det sværere for sig selv. Malte Kiilerich fik sit andet gule kort, og så var hjemmeholdet i undertal resten af kampen.

Den endelige afgørelse faldt med et kvarter tilbage af kampen. AaB's brasilianer Allan Sousa stod fri i feltet, og med en flad afslutning gjorde han det til 3-0.

Fem minutter før tid blev endnu et søm hamret i AC Horsens-kisten. Denne gang var det indskiftede Lucas Andersen, der var manden bag målet.

Det er første gang i ti Superliga-kampe, at AaB trækker sig sejrrigt fra opgøret. Sidste gang var den 14. oktober, hvor AaB vandt 2-0 over Lyngby.

Med sejren står AaB noteret for 18 point i 23 kampe. Næste opgave er på torsdag, hvor turen går til Viborg, når returopgøret i pokalturneringens kvartfinale skal spilles. AaB vandt første kamp med 2-0.