Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

AaB fortalte nordjyske politikere om integration

Nordjyske folketingspolitikere og byrådsmedlemmer fra Aalborg Kommune var mandag aften til inspirationsaften hos fodboldklubben AaB for at høre om klubbens integrationsarbejde.

Danmarks Idræts Forbund (DIF) havde mandag aften i samarbejde med fodboldklubben AaB arrangeret en inspirationsaften for en række nordjyske politikere. Her delte AaB sine erfaringer med at arbejde med integration og idræt i socialt belastede områder, skriver DIF i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem årene haft stor succes med at hjælpe klubberne i de socialt belastede boligområder med at udbyde idræt, tage imod medlemmer og fastholde dem. Indsatsen har betydet meget for foreningerne og beboerne, og indsatsen må ikke stoppe, når midlerne udløber, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

AaB er en af de 30 foreninger, som i samarbejde med DIF har arbejdet med integrationsindsatsen "get2sport". Indsatsen er finansieret med midler fra satspuljen, men disse midler udløber ved udgangen af 2018, og Morten Mølholm Hansen håber derfor, at politikerne kan se ideen i at fortsætte arbejdet med at integrere borgere fra socialt belastede områder igennem idrætten.

- Derfor opfordrer jeg politikerne til at skabe et partnerskab mellem staten, kommunerne og DIF, så vi kan fortsætte indsatsen og udvide den til samtlige boligsociale områder i Danmark, siger Morten Mølholm Hansen.

AaB's tidligere sportsdirektør Lynge Jakobsen var en af dem, der delte ud af sine erfaringer på området til de politikere, der deltog i mandagens arrangement. En række byrådsmedlemmer fra Aalborg Kommune, samt folketingspolitikerne Rasmus Prehn (Socialdemokratiet), Orla Hav (Socialdemokratiet) og Christina Egelund (Liberal Alliance) var med.

- Det er vigtigt, at få en klub som AaB med til at styrke integrationen, og det er tydeligt, at projektet skaber resultater. Foreningerne kan nemlig noget særligt, som vi skal værne om – de kan få folk til at mødes på tværs af kulturer og sociale skel. Og så er det ekstra godt, når man kan få en stor spiller som AaB på banen. Jeg er sikker på, at det giver ’street credit’ at kunne sige, man spiller i AaB, siger Christina Egelund i pressemeddelelsen.