AaB fortsætter positiv stime: Kasper Kusk matchvinder mod Viborg

Jacob Rinne leverede en fantastisk redning for AaB i de døende minutter. Det betød, at holdet slog Viborg med 3-2.

Forud for søndagens kamp var AaB ikke gået fra grønsværen som det tabende hold i seks kampe i streg. Den stime udbyggede de i dag, da de besejrede Superliga-oprykkerne fra Viborg.

Det var dog ingenlunde nogen nem kamp. Jacob Rinne ragede kastanjerne ud af ilden for AaB-holdet i slutfasen med en eminent enhåndsparade, og det betød, at de bolsjestribede tog sejren i en neglebidende tæt kamp. 3-2 blev cifrene.

Genvalg til startellever

AaB-træner Marti Cifuentes har i sandhed fundet opskriften på sejr. Derfor skulle der ikke røres meget i gryden i forhold til sidste kamp. Den spanske træner havde derfor valgt den samme startellever som mod FC Nordsjælland, som AaB senest mødte i Superligaen.

Det fortrød han formentligt ikke. Selvom AaB kom bagud efter bare 10 minutter, så var det atter lige ved halvleg. Lige inden pausen udlignede portugisiske Pedro Ferreira til 1-1 på et hovedstød.

Dobbelt målscorer

Pedro Ferreira var ikke færdig med at score mål. Midtbanespilleren er ellers ikke notorisk set kendt for at være en farlig målscorer. Trods det fik han efter en dødbold klasket bolden i kassen via undersiden af overliggeren efter 60 minutters spil.

Det lignede dermed en nordjysk sejr. Sebastian Grønning ville det imidlertid anderledes, og efter 83 minutters spil satte han pandebrasken på et indlæg, og så var det atter lige.

Den jævnebyrdige kamp skulle vise sig at få en vinder. Indskiftede Kasper Kusk afgjorde nemlig kampen med fire minutter igen af den ordinære spilletid. Det holdt dog hårdt og svenske Jacob Rinne i AaB-buret var nødsaget til at diske op med en klasseredning til allersidst for at sikre sejren. Sejren betyder, at AaB nu indtager tredjepladsen i 3F Superligaen.