AaB har efterårets bedste græs

Græsset på Aalborg Portland Park er lige nu Superligaens bedste.

Anførerene har stemt, og de mener, at Superligaens bedste græstæppe findes i Aalborg.

Superligaen er gået på vinterpause, og dermed er det også blevet tid til at gøre havlvejsstatus i den årligt tilbagevendende undersøgelse, hvor Superligaholdenes anførere sammen med spillerforeningen kårer Superligaens bedste bane.

Mens AaB i Superligatabellen ligger lige midt i det hele, ser tingene ganske anderledes ud i bedste-bane-tabellen. Her fører AaB med et gennemsnit på 4,5 point foran Brøndby Stadion på andenpladsen og FC Midtjyllands MCH Arena på tredjepladsen. Begge de baner er i øvrigt tidligere vindere af den ærefulde titel af bedste grønsvær.

Konkurrencen foregår ved, at udeholdenes anførere sms-stemmer efter hver spillerunde. Her kan man give banerne karater fra 1 til 5, og mens AaB altså er tæt på at score topkarakter med 4,50, klarer Hobros DS Arena det noget dårligere. Ved vinterpausen ligger DS Arena på en tiendeplads ud af de 14 hold med en karakter på 2,75.

AaB er ikke kommet sovende til den fine bane. Ifølge klubbens hjemmeside Aalborg Kommune, som ejer Aalborg Portland Park, hvert år 900.000 kroner på at vedligeholde banen. Det er vel at mærke ikke penge, der går til tribuner, boder og lignende, men kun til pasning og pleje af græstæppet. Det er Preben Larsen og John Larsen, som er ansat ved Aalborg Kommune, der er de ansvarlige for banen og dermed kan bære en stor del af æren for AaB's førerposition i kampen om den lækreste grønsvær.

Målet med konkurrencen er at sikre så gode forhold som muligt for Superligaspillerne, og samtidig er det en hyldest til de folk, der hver dag knokler for at holde banerne i bedst mulig stand.

- Banerne er fodboldspillernes arbejdsplads. Det er spillernes kontor. Gode baner giver både gode forhold for spillerne og bidrager positivt til produktet. Det vinder alle på. Det er professionel fodbold, og spillerne yder en enorm indsats for konstant at blive bedre. Det kræver, at de også har gode rammer for at videreføre den indsats på banen – uanset om det er til træning eller kamp, siger Thomas Lindrup, som er chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

Den endelige vinder kåres i foråret, når Superligaens sidste runde er færdigspillet.

Stillingen efter 19. spillerunde

Aalborg Portland Park (AaB): 4,50
Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,40
MCH Arena (FC Midtjylland): 4,30
Sydbank Park (SønderjyskE): 3,89
Ceres Park (AGF): 3,67
BioNutria Park Randers (Randers FC): 3,63
EWII Park (OB): 3,50
Lyngby Stadion (Lyngby): 3,12
Telia Parken (FC København): 3,00
DS Arena (Hobro): 2,75
CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,56
Helsingør Stadion (Helsingør): 2,40
JYSK Park (Silkeborg IF): 2,33
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,30
 

Forsiden lige nu