AaB holdt de forsvarende mestre fra fadet og fik point med hjem

AaB holdt nullet og fik et point med hjem fra Herning, da nordjyderne lørdag eftermiddag var på besøg hos de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Det blev til et point til hvert hold, da AaB gæstede FC Midtjylland i lørdagens enlige Superliga-opgør. Hverken værterne eller gæsterne formåede at få bolden i nettet, så det endte med en nulløsning på MCH Arena i Herning.

Det var værterne fra FC Midtjylland, der var mest på bolden og kom frem til flest afslutninger i første halvleg. AaB var dog tættest på at få scoret. Forsvarsspilleren Jores Okore headede bolden forbi mål efter et lille kvarters spil, og få minutter senere havde AaB's topscorer Iver Fossum et nærgående forsøg.

Det lykkedes AaB at få bolden i mål i kampens 26. minut, men dommer Anders Poulsen mente, at nordjydernes Frederik Børsting var i en offside-position, da han modtog bolden, og det blev bekræftet, da episoden blev set igennem i VAR-rummet. Derfor blev scoringen underkendt.

Hjemmeholdets Sory Kaba fik den bedste scoringsmulighed i første halvleg, men hans afslutning gik forbi AaB-målet, så stillingen ved pausen var stadig 0-0.

Appellerede for straffespark

I anden halvleg fortsatte de forsvarende mestre fra Midtjylland med at dominere, men AaB-spillerne formåede at komme frem til flere fine tilbud. Der var store chancer til både Frederik Børsting og Ivar Fossum, men i mål kom bolden ikke.

Efter en times spil appellerede værterne for straffespark, da Dion Cools blev hevet i trøjen af AaB's Rasmus Thelander, men dommerens fløjte forblev tavs, og videodommeren meldte heller ikke om straffespark til trods for, at FC Midtjylland muligvis havde en god sag.

AaB's defensiv stod solidt igennem alle 90 minutter og holdt Superligaens førende hold fra scoringer, selvom FC Midtjylland er blandt ligaens flittigst scorende mandskaber.

Det ene point, som lørdagens anstrengelser kastede af sig, sender AaB op på fjerdepladsen i Superligaen.