Den svenske målmand, Jacob Rinne, er hentet til AaB med øjeblikkelig virkning. Foto: Jasper Jacobs, Scanpix

AaB køber svensk målmand i Gent

AaB har med øjeblikkelig virkning købt 24-årige Jacob Rinne fri af sin kontrakt i belgiske Gent. Han skal være gardering på målmandsposten, efter at Michael Lansing er blevet skadet.

En skade til AaB's amerikanske reservemålmand Michael Lansing har gjort den nordjyske klub sårbar på målmandsposten. Men nu har klubben garderet sig med indkøbet af svenske Jacob Rinne, som reserve for Nicolai Larsen.

Jacob Rinne fik sit gennembrud gennem 43 kampe i Allsvenskan hos Örebro SK, hvorfra målmandstalentet sidste sommer blev solgt til KAA Gent.

Her opnåede Jacob Rinne i den forgangne sæson 24 officielle kampe og en tredjeplads i den bedste belgiske liga.

Fra indledningen af indeværende sæson har Jacob Rinne imidlertid mistet sin plads som førstemålmand, og dette kombineret med AaB’s henvendelse har inden for kort tid resulteret i en beslutning om et klubskifte.

- Jacob Rinne er en teknisk dygtig målmand, som vi allerede var opmærksom på, inden han blev solgt til Gent, og da vi fik chancen for at tilknytte ham på en langvarig kontrakt, slog vi til, siger AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde.

Han mener, at man med købet af Rinne har sikret sig en mand, der både er fremtid og kvalitet i.

- Michael Lansing er givetvis ude for en længere periode, og derfor har vi fremskyndet tidsplanen for at hente en ny målmand. Vi er bevidste om, at Nicolai Larsen og Michael Lansing nu står over for skærpet konkurrence om pladsen som førstevalg, og en femårig aftale indikerer i sagens natur, at Jacob Rinne er en mand, vi tror på, siger Allan Gaarde.

Jacob Rinne, der foreløbig er noteret for en enkelt A-landskamp for Sverige, ser frem til sin nye tilværelse i AaB.

- I Sverige er AaB en velkendt klub, hvor også flere svenske spillere har haft succes, og jeg glæder mig til at blive en del af en traditionsklub, hvor eksempelvis fire danske mesterskaber i nyere tid vidner om høj kvalitet, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinne har underskrevet en aftale med AaB gældende til 30. juni 2022 og træner allerede fra i dag med sine nye klubkammerater.