Jannik Pohl blev eneste nordjyske målscorer i 4-1-nederlaget i Herning. Foto: Bo Amstrup / Scanpix

AaB kørt over af FCM

Nordjyllands dårligst placerede hold i Superligaen, AaB, fik en ordentlig øretæve med hjem fra Herning.

Med et solidt spilovertag i 75 af kampens 90 minutter og en vilje til at vinde, som var til at få øje på, var det ikke noget problem for FC Midtjylland at sætte AaB på plads med 4-1. 

Kun i sølle 15 minutter af kampen, var det nordjyderne, som havde spilovertaget. Måltogtet mod Jacob Rinne blev indledt allerede få minutter efter kampstart, mens man skulle helt hen til 30 minutter i første halvleg, før nordjyderne begyndte at røre på sig. 

Inden da måtte Kasper Pedersen indkassere et gult kort for at skubbe til en modstander. Forseelsen bliver belønnet med straffespark til midtjyderne, som Jakob Poulsen banker ind. 

Kort før halvleg bringer Alexander Sørloth FCM foran 2-0, og de slukørede nordjyder kommer ud til anden halvleg med en smule mere vilje og udstråling - men lige lidt hjælper det. 

Bare syv minutter inde i anden halvleg header Filip Novak foran med 3-0. Med afklapsningen lurende om hjørnet sætter nordjyderne mere tempo på, og det afføder flere chancer. 

Igen var det Jannik Pohl, som viser hurtighed og styrke, og med et gennembrud banker han bolden i mål til reducering.

Tempoet fortsætter på den store klinge resten af kampen, men lige lidt hjælper det for nordjyderne, der ikke er noteret for nogen chancer, før  Gustav Wikheim fra FC Midtjylland header bolden i mål til 4-1 med seks minutter tilbage af kampen. 

Både Frederik Børsting og Jacob Sylvester får chancer kort før tid men symptomatisk for kampen uden nordjyske mål. 

AaB indtager nu niendepladsen i Superligaen med 12 point i 10 kampe, mens Hobro IK efter 1-1 mod OB lørdag er noteret for 18 point efter 11 kampe.