Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

AaB leverer fjerde overskud i træk

For femte år i streg leverer AaB overskud, men allerede i år er det slut.

Superligaklubben AaB kunne onsdag præsentere et årsregnskab for 2017 med et massivt overskud på bundlinjen.

Med to streger under står tallet 13,1 millioner kroner før skat som årets resultat. Et resultat, der er markant bedre end i 2016, hvor overskuddet lød på 7,1 millioner kroner. Det er indbringende spillersalg, der har givet AaB økonomisk råderum til både at geninvestere i spillere og sætte penge ind på kontoen. 

Det er fjerde år i streg AaB leverer overskud i årsregnskabet, men hvis man kunne sætte penge på, at det sker en femte gang også, ville oddsene formentlig være astronomiske. Forventningen for 2018 lyder nemlig på et underskud på mellem 18 og 28 millioner kroner - dette vil man forsøge at nedbringe via spillersalg.

Tilskuerne svigter

Administrerende direktør i AaB Stephan Schors kalder resultatet for 2017 for tilfredsstillende, men bemærker negativt, at basisindtjeningen i klubben kunne have været bedre - tilskuertallene har været faldende og klubbens resultater gennem 2017 har betydet, at man har indkasseret færre TV-penge.

- Vores økonomiske fundament er dog stadig særdeles solidt, hvorfor vi fortsat investerer i forretningen, hvilket afspejler sig i forventningerne om underskud i 2018, 2019 og 2020, men det er vigtigt at pointere, at investeringerne er muliggjort via de seneste par års transferindtægter, siger Stephan Schors.

Klubbens egenkapital udgjorde 31. december 2017 112,3 millioner kroner.

Læs også AaB er politianmeldt efter rekordsalg