Foto: Ib William Christensen

AaB leverer kvartalsregnskab med sorte tal

En større pose TV-penge end forventet giver sorte tal på bundlinjen i AaB's kvartalsregnskab.

Fodboldklubben AaB leverede i årets første tre måneder et overskud på 0,2 millioner kroner. Et resultat, der er bedre end det forventede.

- Vi har stabilt styr på driften og præsterer overskud uden spillersalg, hvilket er meget tilfredsstillende, konstaterer AaB’s administrerende direktør Stephan Schors.

"Overpræstationen" i regnskabet skyldes primært, at klubben ved at være med i den sjove ende af Superliga-tabellen har indkasseret flere TV-penge, end der var budgetteret med, og den øvrige omsætning og klubbens omkostninger er derfor helt som forventet.

Klubbens "guldklump" - Superligatopscorer Lukas Spalvis - er faktisk solgt til Sporting Lissabon, men da den litauiske angriber først skifter når den igangværende sæson er overstået, har salget ikke regnskabsmæssig betydning i første kvartal, men vil påvirke andet kvartal.

For hele 2016 har AaB en ambition om at levere et overskud i niveauet 2-7 millioner kroner. Heri er der indtænkt strategiske investeringer i kommerciel udvikling, faciliteter og spillere.

- Vi følger fremdeles vores strategiplan med investering og fokus såvel sportsligt som kommercielt. Herunder eksempelvis forbedrede moderne og tidssvarende faciliteter for Superligatruppen samt øget digitalisering, siger Stephan Schors. 

AaB indtager efter 28 spillerunder 3. pladsen i Superligaen. 12. maj møder holdet guldfavoritterne fra FC København.