AaB præsenterer ny træner

Sæsonen er snart forbi for AaB, men nu er træneren for næste sæson på plads. Han vil dog allerede være træner i sæsonens sidste kamp mod Vendsyssel.

Igennem længere tid har han været rygtet til AaB, men nu er det officielt.

Menno van Dam er ny træner i AaB. 

I de seneste to sæsoner har han været træner for Brøndbys U17- og U19-hold, hvor det både er blevet til The double og i denne sæson en tæt mesterskabskamp i U19-rækken.

- Vi har ikke uventet oplevet stor interesse for jobbet som cheftræner i AaB og blandt mange attraktive kandidater er Menno van Dam vores foretrukne person, og derfor er vi glade for, at vi har kunnet blive enige med Brøndby I.F. om en aftale, siger sportschef Ole Jan Kappmeier og fortsætter:

- Jeg har i flere år haft kendskab til Menno og har fulgt hans karriere, og igennem en omfattende proces er vi blevet bekræftet i både personligheden og de faglige egenskaber, hvilket er yderligere bakket op af de referencer, som vi selvfølgelig også har foretaget. Vi har i processen haft grundige samtaler om de punkter, der er vigtige for os som klub for at kunne tage de næste skridt.  

Før tiden i Brøndby var hollandske Menno van Dam i sit hjem i otte år med forskellige trænerroller hos SC Heerenveen og FC Groningen. Også dengang var det i ungdomssektoren.

- Menno er indbegrebet af den fodboldstil, vi ønsker at spille, forstår spillernes individuelle udvikling og har mange års erfaring med at pleje unge talenter, og vi ser meget frem til samarbejdet, siger Ole Jan Kappmeier. 


Presser, underholder og angriber

På nuværende tidspunkt er Menno van Dam i gang med at erhverve sig UEFA Pro-licens, men han glæder sig til at komme i gang i AaB. 

- Jeg er både spændt, glad og stolt over at blive cheftræner i en så stor klub i Danmark som AaB, og nu vil jeg benytte ugen til at lære staben, spillerne og de øvrige mennesker i klubben at kende, fortæller den nye cheftræner. 

Han sætter også ord på både spillestil og ambitioner i klubben.

- Vi skal sammen have et udtryk, hvor vi glæder os til hver kamp, og hvor folk ser frem til at komme på stadion og se os spille, fordi vi er et passioneret hold, der presser, underholder og angriber modstanderens straffesparksfelt uden selvfølgelig at være naive, fortæller Menno van Dam og fortsætter:

- I første omgang skal vi arbejde på, at vi igen bliver en fast del af Superligaen, og det skal gerne ske via et stort bidrag fra AaB Akademiet, hvor vi vil have et fælles fokus på at udvikle spillere, der kan avancere til førsteholdet.

Hollænderens første arbejdsdag bliver tirsdag, og han skal stå i spidsen for holdet, når AaB på hjemmebane tager i mod Vendsyssel FF.


Seneste nyt

fra Nordjylland