LIGE NU:

AaB sejrer efter stærk 1. halvleg

AaB er stadig helt med i kampen om de eftertragtede pladser i Superligaens Slutspil. Derfor var det livsvigtige point der var på spil, da Silkeborg IF i eftermiddag var på besøg på Nordjyske Arena.

AaB var kampklar, da de mødte Silkeborg IF på hjemmebane på Nordjyse Arena søndag. Kampen endte med 3-0 til et stærkt AaB, der fik det ellers solide Silkeborg-hold til at blegne ved siden af.

Der er tre runder tilbage af grundspillet, hvor top-6 placeringer giver adgang til kampen om medaljer.

AaB lå inden dagens opgør mod Silkeborg IF lige udenfor det fornemme selskab på en 7. plads. Men det var et tændt AaB-mandskab klar til at lave om på.

I starten af kampen bølgede spillet frem og tilbage, men 11 minutters spil gjorde Jakub Sylvestr det til 1-0 til AaB.

Silkeborg bed dog også fra sig, men efter en stor mulighed til Silkeborg rullede kontraen ud for AaB, og så var nyindkøbte Sylvestr endnu engang på pletten. 2-0 efter 21-minutter.

Og det blev alle gode gange tre for sylvester, der dermed fejrede sin debut på Nordjyske Arena med et vaskeægte hattrick kort før pausen.

I 2. halvleg faldt tempoet i kampen, og AaB kunne køre en sikker 3-0 sejr i hus. En sejr, der bunder i en rigtig god 1. halvleg.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at vinde 3-0 og en fantastisk første halvleg. På trods af at jeg faktisk synes, det var en tæt kamp i starten. Vi vidste godt, at det her ville blive en rigtig svær kamp især i starten af kampen, hvor jeg synes, det var tæt og det bølgede frem og tilbage. Og effektivitet, det afgør jeg nogle gange tingene, og der havde vi en skarp mand oppe foran i dag, fortæller AaB-kaptajn Rasmus Würtz efter kampen.

Cheftræner Morten Wieghorst, der havde debut som cheftræner hjemme på Nordjyske Arena, var også godt tilfreds med sine troppers indsats.

- Det er altid rart at score 3 mål på hjemmebane i første hjemmekamp foran egne fans. Og holde et clean sheet er også vigtigt for os, siger Morten Wieghorst.

Med sejren rykker AaB op på 6. pladsen, der giver adgang til slutspiller og dermed kampen om medaljer.

- Det er jo en målsætning for AaB at ende i top-6, men der er stadig tre kampe, og der er stadig noget arbejde, der skal gøres, så det er det gamle mantra om at tage én kamp ad gangen, fortæller Morten Wieghorst. 

AaB spiller deres næste Superligakamp mod OB 6. marts.