AaB skuffer mod oprykker

Heller ikke mod Superliga-oprykkerne fra Silkeborg lykkedes det AaB at hente sæsonens første sejr.

Efter først uafgjort mod FCK og siden et nederlag til FC Midtjylland i sæsonens første to kampe ville en sejr over oprykkerne fra Silkeborg pynte gevaldigt på helhedsindtrykket for sæsonindledningen.

Søndagens hjemmehold i Søhøjlandet er stemplet ind i Superligaen med lovende takter, og den tidligere AaB-mestertræner Kent Nielsen skulle ligeledes forsøge at få sæsonens første sejr.

Begge hold kunne glæde sig over, at det fra søndag igen er muligt for udeholdets fans at støtte deres hold på tribunerne. De medrejsende AaB-fans havde dog nær fået en mareridtsstart på kampen, da Silkeborg allerede i kampens første minut spillede sig frem til en stor chance, og så måtte Jacob Rinne tidligt i aktion.

I en tempofyldt indledning var Rasmus Thelander kun få minutter efter tæt på at bringe AaB i front, da han satte hovedet på et frispark fra Jakob Ahlmann, men stolpen reddede for den tidligere AaB-målmand Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Chancer i begge ender

Der var fart over feltet i det første kvarter, hvor begge hold virkede meget opsatte på at jagte sæsonens første sejr. Det hurtige og intensive spil gik uheldigt ud over AaBs venstreback Jakob Ahlmann, der allerede efter 20 minutter spil grundet en skade måtte lade sig erstatte af Frederik Børsting.

Takket være en opspilsfejl af AaB-defensiven viste Silkeborg sig igen farlige efter en lille halv times spil, og Magnus Christensen var nødt til at lave frispark i en særdeles gunstig position for oprykkerne, som de dog ikke formåede at drage fuld udnyttelse af.

Silkeborg overtog mere initiativ i løbet af første halvleg, og særligt de rødklædte dybdeløb var farlige. Alligevel var det AaB, der chancemæssigt sluttede bedst af, da Louka Prip mod slutningen af halvlegen slog et skarpt indlæg ind til Tim Prica, der med en god afslutning tvang Nicolai Larsen ud i en lige så god redning.

Øget pres - uden gevinst

AaB skiftede Magnus Christensen ud til fordel for Pedro Ferreira fra anden halvlegs begyndelse, hvor både Louka Prip, Tim Prica og Iver Fossum også kom til gode afslutninger i løbet af anden halvlegs første kvarter. Især Fossums hovedstød var tæt på at bringe AaB på sejrskurs, men en afgørende Silkeborg-fod forhindrede en nordjysk føring.

Kasper Kusk indledte opgøret på bænken, men blev skiftet ind for Tim Prica efter en times spil, mens Silkeborg skiftede den tidligere AaB’er Wessam Abou Ali ind kort efter.

Det var dog en mere defensivt orienteret spiller, der efterfølgende gjorde sig offensivt bemærket, da Silkeborg-forsvareren Tobias Salquist kom først på et indlæg og tvang Jacob Rinne ud i endnu en stor redning.

Også AaBs nyerhvervelse Milan Makaric gjorde sig positivt bemærket – blandt andet med et godt hovedstødsforsøg – mens AaB øgede presset mod Silkeborg-målet.

Trods stigende boldbesiddelse i løbet af anden halvleg, formåede AaB ikke at omsætte initiativet til de helt store målchancer. Et skud fra distancen fra Pedro Ferreira, der gik en halv meters penge forbi Silkeborg-målet, var bedste bud i slutminutterne, og derfor endte det, som det begyndte: 0-0.