Tom Van Weert var kampens store AaB-synder med et misset straffespark. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

AaB taber igen til FCM efter misset straffe og kæmpe målmandsdrop

To helt afgørende kiksere kostede AaB dyrebare point i dagens Superliga-kamp i Herning.

AaB-træner Jakob Friis og sportschef Allan Gaarde lignede nogle mænd med meget at tænke over, da dagens Superliga-kamp blev fløjtet af. 

Igen formåede AaB ikke at spille sig til de målgivende chancer og virkede tandløse mod et godt kæmpende FCM-hold på hjemmebanen i Herning. 

Allerede efter tre minutter var FCM tæt på at score, da Júnior Brumado fik pareret en afslutning fra Evander Ferreira, som han bare skulle have ladet passere. 

Efter et kvarter fik Van Weert en oplagt chance efter flot indlæg af Kasper Kusk, men hollænderen headede direkte i hænderne på FCM-målmanden. Alle andre steder og så havde der været mål. 

10 minutter senere falder Lucas Andersen i feltet, og AaB får tilkendt et måske lidt heldigt straffe. Hollandske van Weert misbruger dog på det skammeligste, selvom han havde fået målmanden til at smide sig. Skuffende. 

Derefter går kampen ind i en mere defensiv fase med FCM i boldbesiddelse resten af halvlegen. Kort inden fløjtet banker Rasmus Nicolaisen og Tom van Weert hovederne sammen, og det betyder, at AaB må skifte angriberen ud i halvlegen, fordi man frygter, at han har pådraget sig en hjernerystelse. 

I starten af anden halvleg det FCMs Sviatchenko, der stjæler rampelyset. Først med en advarsel i det 52. minut, derefter et glimrende hovedstød på mål, som han derefter forsøger at score på med et saksespark på riposten, inden han minuttet senere får rødt kort for at rive Kasper Kusk i trøjen. 

20 minutter inde i anden halvleg får FCM annulleret et mål for off-side, selvom den langsomme gengivelse indikerer, at scoringen var god nok - til stor frustration for hjemmefansene. 

Men udsigt til uafgjort kunne ingen være tilfreds med, så Jakob Ahlmann kommer på banen et par minutter inden slutfløjt, men lige lidt hjalp det. 

Skuffelsen bliver total for nordjyderne, da Evander Ferreira sparker frispark fra venstrekanten. Ingen får headet eller sparket væk, og svenske Jacob Rinne i AaB-målet ser overordentligt skidt ud i situationen. 

1-0 til FCM, og det betyder, at de rykker op på andenpladsen i stillingen tre point efter FCK, mens AaB nu indtager turneringens 10. plads.