LIGE NU:

AaB tilbage på græs: Forbud mod hovedstød og tacklinger

For første gang i seks uger var fodboldspillerne fra AaB samlet til træning, men i en corona-tid er det træning med mange restriktioner. Der skal trænes med afstand, og alle tacklinger, nærkampe og hovedstød er strengt forbudt. 

AaBs cheftræner Jacob Friis kunne mandag formiddag kl. 9.00 byde den første gruppe superligaspillere tilbage på træningsbanen på Hornevej. Spillerne har fået lov til at vende tilbage på træningsbanen i grupper på maksimum otte spillere, så derfor mødte spillerne ind i tre grupper i dag. 

- I den træning, vi laver, er der ingen kontakt, ingen hænder på bolden og ingen header til bolden, forklarede cheftræneren sine spillere, da han samlede den lille gruppe på banen inden træningen og selvfølgelig med behøring afstand på to meter mellem hver spiller.

Spritmaskinen følger med rundt

Corona-situationen har ikke bare ændret mange ting i samfundet, siden spillerne senest var samlet til træning på Hornevej i Aalborg Øst for mange uger siden. Virussen har også ændret den måde, som spillerne må træne på og være sammen på.

- Der er spritmaskine med rundt på banen, uanset hvor vi skal være. Men husk nu. I får ikke corona ved at have den på hænderne, men I får den så snart i stikker den op i næsen. Vi tager alle de forbehold, som der er, og så får vi det bedste ud af det, sagde Jacob Friis til sine spillere, inden dagens træning blev sat i gang. 

Spritmaskinen følger med rundt på banen, så spillerne hele tiden kan få håndsprit på fingrene.
Spritmaskinen følger med rundt på banen, så spillerne hele tiden kan få håndsprit på fingrene.
Foto: Jesper Christiansen

Her trænede spillerne i tre forskellige grupper på otte spillere fordelt udover dagen, og sådan skal træningen foregå de kommende tre uger. Der er også en lang række andre restriktioner, som spillerne er underlagt. Samkørsel til og fra træning er ikke tilladt. Klubhuset er fortsat lukket, så hverken omklædning eller fællesspisning er tilladt. 

- Først og fremmest er vi rigtig glade for, at det her kan lagde sig gøre, men det vi ser mest frem til, er at få en fællestræning, siger AaBs forsvarsspiller Kasper Pedersen. Han har ligesom de øvrige spillere trænet alene siden midt i marts måned.

Der skal trænes i små grupper på maksimum 8 spillere de kommende uger i AaB.
Der skal trænes i små grupper på maksimum 8 spillere de kommende uger i AaB.
Foto: Jesper Christiansen

Cheftræner: Fantastisk at se hinanden igen

Trods de mange restriktioner og håndsprit som den nye følgesvend rundt på banen, så glæder cheftræner Jacob Friis sig også over, at han endelig igen kan træne sine spillere.

- Det er helt fantastisk at se hinanden igen. Det har vi virkelig savnet, siger han.

AaB var senest i kamp 8. marts, da holdet på hjemmebane slog Lyngby med 3-0. Mandskabet mangler to kampe i grundspillet mod henholdsvis Esbjerg på udebane og AGF hjemme i Aalborg. Hvornår de kampe skal spilles er uvist.

Divisionsforeningen har i øjeblikket tre scenarier i spil for genstarten af superligaen, og i bedste fald kan der spilles kamp fra 17. maj.

- Der er mange forskellige scenarier i spil. Det overlader vi til dem, som har forstand på det, og så holder vi den kørende indtil da, siger Jacob Friis. 

Genstart uden tilskuere

En ting ligger dog fast. Det bliver uden tilskuere på tribunerne, når ligaen starter igen. 

- Det er superærgerligt. Tilskuerne er den ekstra bonus, som vi får. De bliver utrolig savnet, og vi håber selvfølgelig, at de kan komme ud og se os spille hurtigst muligt, siger Kasper Pedersen. 

Divisionsforeningen oplyste i sidste uge, at man regner med at begynde 2020/21-sæsonen i både Superligaen og 1. division i begyndelsen af september, og at det forhåbentlig kan ske med tilskuere på lægterne.

Der er heller ikke adgang for tilskuere til træningen i AaB. For at undgå spredning af corona-virus må man ikke møde op og se spillerne træne. 

 
 
Foto: Jesper Christiansen