AaB trak det længste strå i nordjysk lokalopgør i Superligaen

AaB holdt nullet og nettede to gange, da lokalrivalerne fra Hobro blev besejret.

Lucas Andersen var med fra start for AaB for første gang, siden han blev sin skade kvit. Den aalborgensiske topscorer skulle være med til at løfte aalborgenserne efter et sviende nederlag på 0-3 i sidste runde mod Randers.

Hobro tabte ligeledes deres seneste kamp i Superligaen og havde ligesom AaB brug for igen at finde vej til netmaskerne, en opgave som syntes noget sværere, da de gulblusede måtte placere Pål Kirkevold på bænken, da han ikke var frisk nok til at starte kampen.

AaB kom bedst ud af starthullerne og spillede sig til flere muligheder i kampens indledende minutter, dog uden at blive farlige.

Men Hobro var ikke helt sat af og spillede sig til et par store chancer inden, de efter 20 minutters spil kunne se Patrick Olsen bringe gæsterne foran. Et fladt indlæg fra højresiden blev styret op mod straffesparkspletten, hvor Patrick Olsen køligt knaldede til bolden og sendte den ind bag Jesper Rask i Hobromålet.

Nede med 0-1 jagtede Hobro udligningen inden halvlegen, men trods fint spil i sidste halvdel af første halvleg forblev det 0-1 i AaB’s favør ved pausen.

Bryder nederlagsstime

AaB kom bedst fra land i anden halvleg, og der skulle bare gå seks minutter før en fuldstændig umarkeret Iver Fossum fordoblede aalborgensernes føring på oplæg af Lucas Andersen.

Kort efter scoringen til 0-2 sendte Hobro Pål Kirkevold på banen. Men lige lidt hjalp det, der var ingen mål i Pål i dag og AaB tog en sikker sejr i Hobro på 0-2.

Dermed fik AaB brudt en tre kampe lang stime af nederlag og kravler op på syvendepladsen i tabellen, mens Hobro fortsat ligger i den tunge ende på ellevtepladsen.

Der er ingen kampe i Superligaen i næste uge, da der er landskampspause. AaB spiller næste gang den 18. oktober på hjemmebane mod OB. Hobro spiller den 20. oktober på udebane i Horsens.

Målscorer til 0-1, Patrick Olsen (AaB), efter kampen. Video: Mogens Jørgensen.
AaB's cheftræner, Jacob Friis, efter kampen. Video: Mogens Jørgensen.
Cheftræner i Hobro, Peter Sørensen, efter kampen. Video: Mogens Jørgensen.