Seneste nyt:

Aalborg åbner uddannelse for ledige på UCN

På mandag starter UCN i Aalborg en helt ny uddannelse for ledige, som er den første af sin slags i landet.

Ledigheden i Aalborg er for høj, men det skal en ny uddannelse på UCN være med til at ændre på.

-Der er blevet skabt rigtig mange job i allborg kommune, men vi har en merledighed i forhold til nordjylland og i forhold til landet. Så vi har brug for alle de jobs, vi kan få, siger John G. Nielsen, byrådsmedlem fra Venstre i Aalborg kommune.

Derfor er Aalborg Kommune, UCN act2learn og virksomheden Green Click Media gået sammen om at uddanne ledige til Google Certificerede Managers.

-Det vi gerne vil klæde dem på til, det er at de skal kunne komme ud i virksomheder og fungere som marketing managers. Og der skal de have noget praktisk erfaring, siger Andreas Wewer Madsen, der er Senior Marketing Manager i Green Click Media.  

Uddannelses forløbet består af 18 uger inklusiv fire ugers virksomhedspraktik og skal være med til at løse ledighedsproblemet i Aalborg Kommune. Aalborg kommune mister 100 millioner kroner hver eneste år på grund af merledighed.

- Så det er med at få ledigheden ned, så vi kan bruge de penge til andet velfærd i kommunen. Så det er rigtig vigtigt, og det er også vigtigt, at få de unge mennesker ud i job, siger John G. Nielsen.

Uddannelsen er blevet udviklet, da efterspørgslen efter medarbejdere med kompetencer inden for online markedsføring er rigtig stor.

-Vi ved den er rigtig stor, fordi der er rigtig mange virksomheder som der efterspørger de her kompetencer. Men få af dem kan finde de rigtige medarbejdere heroppe i Nordjylland, siger Andreas Wewer Madsen.

Ved at give ledige i Aalborg de kompetencer forventer kommunen, at de fleste af uddannelsens deltagere ender i job efterfølgende.

-Vi håber jo at de 16 eller 18 der deltager, at hovedparten de får job. Enten i kommunen, i Nordjylland eller på landsplan, siger John G. Nielsen.