Foto: Pressefoto

Aalborg bliver fyrtårn for grøn kollektiv trafik

Senere i dag underskriver borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S) og transportminister Benny Engelbrecht en klimasamarbejdsaftale om grøn kollektiv trafik. Dermed bliver kommunen fyrtårn og ambassadør for grøn kollektiv trafik.

Seks byer bliver i dag ambassadører og fyrtårne for grøn kollektiv trafik, og Aalborg kommune bliver i eftermiddag en af dem, når både borgmesteren og transportministeren underskriver en klimasamarbejdsaftale. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Foruden Aalborg kommer transportministeren også til Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune og Frederiksberg Kommune, som også skal være i spidsen, når det kommer til den grønne kollektive trafik.  

Vi har åbnet en dialog med transportministeren omkring en PlusBus2, der skal køre på tværs af Limfjorden fra Vodskov i Nord til Svenstrup i syd.

Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester.

Dialog om endnu en PlusBus

Kklimasamarbejdsaftalen underskriver borgmesteren og ministeren midt i anlægsarbejdet af Danmarks første PlusBus i Jyllandsgade i Aalborg, i krydset ved Politistationen.

Læs også Aalborg kan få mere end dobbelt så mange el-løbehjul

- Aalborg VIL være i førersædet, når det handler om de grønne valg for fremtidens kollektive transportmuligheder, og så er det et vigtigt parameter for byudviklingen. Vi vokser årligt med 1.600 nye indbyggere, og Plusbussen vil gøre det lettere at komme rundt og forhåbentlig trække flere borgere fra bilen over til den kollektive trafik. Der er blandt andet planlagt 2.900 nye boliger langs ruten, så PlusBussen vil styrke Aalborgs vækstområder, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Anlægsarbejdet til den 12 kilometer lange rute for Danmarks første PlusBus er i fuld gang i byens gader. Plusbussen kommer til at køre i sin egen busbane, bliver prioriteret i lyskryds og der bliver en hurtig og niveaufri ind og udstigning af bussen.

Læs også Hval strandet i Skagen: Turister hjalp den til havs

- Med PlusBus kan vi tilbyde passagererne et meget attraktivt og grønt transportmiddel, men det skal ikke stoppe her. Vi har åbnet en dialog med transportministeren omkring en PlusBus2, der skal køre på tværs af Limfjorden fra Vodskov i Nord til Svenstrup i syd. Den skal supplere den første PlusBus, så de sammen kan fungere som en rygrad i den kollektive trafik og være en vækstfaktor for fremtidens Aalborg, siger Thomas Kastrup-Larsen.