Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg er netop blevet tildelt den svenske Architecture of Necessity-pris.

To Aalborg-byggerier vinder international arkitekturpris

Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg er netop blevet tildelt den svenske Architecture of Necessity-pris.

Virserums Konsthall, der er et af Sveriges mest anerkendte rum for kunst, står bag Architecture of Necessity-prisen. Prisen, der i 2016 gives til tre projekter på verdensplan, tager udgangspunkt i projekter, der er ekstraordinære og vigtige for fremtidens udfordringer og udviser respekt for de mennesker, der bliver påvirket af projekterne.

Og et af dem er Himmerland Boligforenings afdelinger på Sallingsundvej og Tambosundvej i det østlige Aalborg.

- Prisen går til projektet, fordi det er et overbevisende eksempel, faktisk et af kun ganske få, som viser en fornyelse af et senmodernistisk boligområde, lyder juryens motivation for at vælge Sallingsundvej og Tambosundvej som en af årets tre vindere.

Og videre hedder det: ”I et udsat område af Aalborg gøres det ordinære ekstraordinært og inviterer til menneskelig interaktion. Det her er en type opgave, som bliver meget vigtig i de kommende år”.

- I december 2015 blev renoveringen af de to afdelinger tildelt prisen som Årets Byggeri af den danske byggebranche og nu høster vi altså også international anerkendelse. Det er dejligt, at der er andre end os selv, der kan se kvaliteterne i renoveringerne den indsats, der derigennem bliver gjort for at genoprette et boligområde i en socialt udsat del af Aalborg, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

Også hos arkitektvirksomheden C.F. Møller, der har været Himmerland Boligforenings samarbejdspartner på de to store renoveringsopgaver, vækker prisen stor glæde.

- Det er endnu et stort skulderklap til projektet. Vi er ikke mindst glade og stolte over måden, som beboerne har indtaget området på ny. De har fået ejerskab til stedet i højere grad end tidligere, hvilket har været til at give området en ny identitet, siger afdelingsleder Søren Tortzen.