Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Aalborg Forsyning til folkeskolerne: Tænd for vandhanerne

Aalborg Forsyning opfordrer skolerne til at lade vandet i vandhanerne løbe for at sikre en bedre kvalitet af drikkevandet efter coronanedlukningen.

Folkeskolerne gør lige nu klar til at modtage elever igen. Derfor minder Aalborg Forsyning om et gammelt husråd, som kan være glemt under de hektiske forberedelser.

- Når vandet har ligget stille i rørene så længe, så kan det godt miste ilt og måske få lidt misfarve fra rust i rørene. Derfor opfordrer vi til, at man lige lader vandet løbe, inden man drikker det, siger Bo Laden, der er direktør i Aalborg Forsyning.

Ifølge Bo Laden er den klassiske tommelfingerregel at lade vandet løbe, indtil man kan mærke at vandet er koldt og der ikke er nogen misfarvning.

Det danske drikkevand kommer direkte fra grundvandet, og derfor kan der godt være mineraler, der forværrer kvaliteten af drikkevandet, hvis det ligger stille i rørene.

- Det er ligesom at have gammel mælk i køleskabet. Det er langt bedre bare at få noget nyt ind med det samme, siger Bo Laden.