LIGE NU:

Aalborg-gamer: Bliver lige så stort som AaB-FCK

Det såkaldte eSport – hvor man dyster i forskellige computerspil – er i eksplosiv fremgang. I disse dage er næsten 500 udøvere samlet i Gistrup.

Electronic Sport, som er konkurrence i computerspil, har de seneste år ikke kun fået mange flere udøvere, der er også kommet markant flere sponsorere og tilskuere, der følger de mange turneringer. I disse dage er næsten 500 eSports-udøvere samlet i Gistrup-hallen, hvor nogen af dem har mulighed for at blive det, de alle drømmer om – professionel computerspiller.

- Det var lidt forbundet med at sidde inde i mørkt rum og spise usundt. Nu er det ligesom blevet meget mere mainstream at game og eSport er blevet seriøst, og folk gør noget for at udvikle sig, og derfor vil vi også gerne være en del af den bølge, siger Mads Futtrup fra Geekunit.dk, der står bag eventets største konkurrence, hvor der er et sæsonsponsorat til det vindende mandskab.  

Vinderholdet får mulighed for at kvalificere sig til internationale eSports-arrangementer, hvor der er store pengepræmier på højkant. Det er stigende præmiesummer vidner om en sport i fremgang.

- Lige så stort, som det er at tage til AaB mod FCK, lige så stort vil det være at tage ud for at se to hold, der sidder på en scene og spiller mod hinanden – inden for fem år, det er helt sikkert, siger Mathias Hjort Laursen, der selv gamer og deltager i dettes års Geeks Gone Wild, som stævnet i Gistrup hedder.  

Det forventes, at eSport vil vokse med 25 procent i 2016.