Aalborg Håndbold fører sin gruppe i Champions League efter sejr

Med en komfortabel sejr på hjemmebane over HC Vadar Skopje fra Nordmakedonien fik Aalborg Håndbold ikke bare revanche fra udekampen i Skopje, men holdet sikrede sig også førstepladsen i gruppe A.

4700 tilskuere svingende med rød hvide flag tog imod hjemmeholdets spillere, da Aalborg Håndbold løb på banen og Aalborg-spillerne kvitterede med at bringe sig foran 2-0 inden der var spillet 46 sekunder. Sikke en start og publikum havde forstået budskabet om larm i kulissen og båret frem af den “røde mur “ bragte Aalborg sig hurtigt yderligere foran til 7-4.

Men hjemmeholdet kunne ikke holde den gode start og sløsede for mange afslutninger væk. Det gør man ikke ustraffet mod Vadar Skopje fra Nordmakadonien som viste sig at være et stærkt contra hold og pludselig var der udlignet til 8-8.

Henrik Mølgaard sad udenfor det meste af 1 halvleg og kom først på banen med 10 min igen.

Dramatisk afslutning på første halvleg

De sidste tre minutter blev både forrygende og dramatisk. Gæsterne fra Skopje fik tilkendt straffekast og hjemmeholdets Martin Larsen fik samtidig en to minutters udvisning. Men så sendte træner Stefan Madsen anden målmanden unge Nichlas Ludvigsen på banen i stedet for førstevalget i målet Simon Gade.

Tak for tilliden sagde unge Ludvigsen og nappede straffekastet, så taget var ved at løfte sig i Gigantium i brølet fra de 4700 tilskuere. Og i den anden ende tog Nikolai Læsø sagen i egen hånd og med to scoringer, det sidste bare ét sekund før halvlegsfløjtet, og så var Aalborg Håndbold foran 16-13 ved pausen.

Aron Palmarsson var med otte socringer en central spiller i sejre over HC Varda Skopje.

Aalborg Håndbold startede anden halvleg som i første to scoringer indenfor halvlandet minut, og så var Aalborg pludselig foran 18-13. Samtidig diskede Simon Gade op med et par klasseredninger i Aalborg-målet, den islandske stjernespiller Aron Palmarsson klaskede et par scoringer ind, og så var hjemmeholdet foran 21-14

Aalborg Håndbold trak fra takket været stærk spil imellem stængerne af Simon Gade og Aron Palmarsson, der viste noget af det, som har gjort ham til en af verdens bedste bagspillere. Med seks scoringer var han stærkt medvirkende medvirkende til, at Aalborg var foran med 26-20 efter 15 minutter.

Spænding i de sidste minutter

Der kom lidt spænding til sidst Aalborg fik ikke lukket kampen helt og med 5 minutter tilbage var føringen skrumpet ind til to mål. Men så fik Aron Palmarsson med sit ottende mål bragt Aalborg foran 30-27 og yderligere to scoringer til hjemmeholdet også kunne Aalborg Håndbold endelig få lukket kampen og vinde fortjent 33-29.

Da Kiel måtte nøjes med uafgjort 32-32 i sin kamp mod Szeged onsdag aften fører Aalborg nu gruppe A i Champions League.

Spiller-reaktioner efter kampen

Efter kampen talte vi med Martin Larsen, der scorede tre afgørende mål og en stærkt spillende målmand Simon Gade og endelig Buster Juul der scorede fem mål i kampen foran 4700 tilskuer.

- Det er et supergodt hold, så vi er virkelig tilfredse med de to point, lyder det fra Martin Larsen.
- Dejligt at få revanche efter nederlaget i Skopje, siger Simon Gade, der glæder sig over den massive opbakning fra hjemmepublikummet i Gigantium.
- Vi fik de to point, vi kom for, men vi kunne godt have gjort det bedre, lyder det fra Buster Juul.