Aalborg Håndbold går på EM-pause med solidt forspring

Aalborg Håndbold måtte nøjes med uafgjort i holdets sidste kamp før EM-pausen, men bevarede det solide forspring i herrernes håndboldliga.

Det lykkedes kun Aalborg Håndbold at få et enkelt point med hjem fra Skanderborg, hvor de forsvarende danske mestre lørdag eftermiddag var på besøg hos Skanderborg Håndbold, men det ændrer ikke på, at nordjyderne kan være ganske tilfredse med, hvordan sæsonen er forløbet indtil nu.

Med kampens sidste scoring fik hjemmeholdet fra Skanderborg udlignet til 30-30, og derfor blev det ikke til to point til Aalborg Håndbold i holdets sidste kamp på denne side af nytår. Nordjyderne skal først i aktion igen i februar, da der nu venter en længere pause, hvor landsholdet skal spille EM.

Her kan to af Aalborgs spillere komme i kamp for Danmark, da både bagspilleren Henrik Møllgaard og stregspilleren Magnus Saugstrup er en del af landstræner Nikolaj Jacobsens bruttotrup på 19 spillere. I alt kommer 18 spillere med til europamesterskabet, som spilles i Sverige, Norge og Østrig.

Kæmpede sig tilbage

De to landsholdsaktuelle Aalborg-spillere gjorde begge en fin figur i lørdagens opgør mod Skanderborg. Henrik Møllgaard blev topscorer for nordjyderne med ti scoringer, mens Magnus Saugstrup sendte bolden i nettet tre gange.

Aalborg kom stærkt tilbage i kampen efter at have været bagud med 15-13 ved pausen. I anden halvleg formåede Skanderborg at øge føringen til fem mål, men fra stillingen 22-17 til værterne fik de nordjyske gæster kæmpet sig tilbage. Aalborg nåede dog højst at føre med et enkelt mål, og til sidst endte det altså helt lige.

Aalborg Håndbold fører Primo Tours Ligaen med syv point ned til TTH Holstebro på andenpladsen.

Mors-Thy Håndbold var også i aktion lørdag eftermiddag, hvor de på hjemmebane tabte knebent med 23-22 til Ribe-Esbjerg Håndbold. Mors-Thy ligger på niendepladsen i herrernes håndboldliga med to point op til en slutspilsgivende ottendeplads.