Aalborg Håndbold tabte stort i ungarsk heksekedel

Aalborg Håndbold tabte med syv mål i den første Champions League-kvartfinale mod ungarske Veszprem og skal nu bruge en storsejr i næste uges returopgør.

Aalborg Håndbold fik et skidt udgangspunkt for at booke en billet til Final Four i Champions League, da det nordjyske mandskab torsdag aften tabte på udebane mod det ungarske storhold Veszprem i den første kvartfinalekamp mellem holdene.

I en heksekedel, hvor det både var varmt udenfor og inde i hallen, vandt Veszprem med 36-29. Dermed venter der Aalborg Håndbold en svær opgave i næste uges returkamp.

Her skal det nordjyske hold vinde minimum lige så stort, som de tabte torsdag aften, hvis det skal blive til deltagelse i næste måneds Final Four-stævne i Köln.

Kom godt fra start

Aalborg Håndbold fik scoret kampens første mål og kom også foran 3-2 og 4-3, men midt i første halvleg trak værterne fra. Veszprem, som har den danske landsholdsspiller Rasmus Lauge på holdkortet, scorede fire mål på stribe og kom foran 11-7.

Nordjyderne fik bremset de ungarske værter, som forskellen ikke blev øget. Dermed gik Aalborg Håndbold-spillerne kun til pause bagud med et enkelt mål.

Aalborg fik udlignet til 17-17 ved at score det første mål i anden halvleg, men herefter kom det nordjyske mandskab ind i en skidt periode. Hjemmeholdet trak fra og fik opbygget en føring på seks mål.

En dårlig periode i begyndelsen af anden halvleg kostede Aalborg Håndbold dyrt.

Fik ikke lukket hullet

Holdene skiftedes til at score i de efterfølgende minutter, så Veszprem holdt fast i føringer på fem eller seks mål.

Aalborg fik reduceret Veszprems føring til fire mål, men i opgørets sidste minutter trak ungarerne fra igen og sikrede sig en sejr på 36-29.

De nordjyske Champions League-sølvvindere fra sidste sæson skal således have fundet andre takter i returkampen, der spilles i Aalborg onsdag 18. maj.