Foto: TV2 Nord

Aalborg Karneval præsenterer millionoverskud

Efter et lille underskud i 2015 har Aalborg Karneval i den grad fået vendt skuden med et rekordflot regnskab for 2016.

1,5 millioner kroner. Så stort et overskud - faktisk det største i karnevallets historie - kan Aalborg Karneval nu præsentere for 2016. 

Selv betegner Aalborg Karneval det rekordstore overskud som kulminationen på strategiske tiltag, som blev defineret i 2012 og 2013 og en gennemgribende professionalisering af foreningen bag. Det har betydet, at et underskud på cirka 350.000 kroner i 2015 nu i den er grad er vendt til et plus på bundlinjen.

Og skal man tro talsmand Reimer Ivang fra Aalborg Karneval, vil den positive udvikling fortsætte de næste år. Omsætningen er vokset med 29 procent sammenlignet med 2015, og omkostningerne er holdt på samme niveau.

- Aalborg Karneval er Nordjyllands absolut største kulturevent. Det er en stor glæde, at kunne præsentere et overskud i denne størrelse. Der er fremgang på alle vigtige nøgletal, og vi står i dag med en forening og et event i fantastisk form, siger Reimer Ivang.

Karneval 2016 bød blandt andet på et børnekarneval, et nyt samarbejde med Heineken og temavogne i paraden. Men noget, der også har været med til at bære karnevallet frem, er det gode vejr - og det fortsætter sandsynligvis ikke.

- Derfor er det vigtigt, at foreningen er polstret, så den kan stå imod dårligt vejr fremadrettet, siger Reimer Ivang.

Aalborg Karneval sender en stor tak til alle frivillige, foreninger og andre, som har givet en hånd med under afviklingen af karnevallet.