LIGE NU:

Aalborg Katedralskole protesterer mod nye fraværsregeler

Knap 1.000 elever på Aalborg Katedralskole nedlagde i formiddags al undervisning og blokerede dørene. Det skete i protest mod de nye fraværsregler.

Det mindede mest om en forårskoncert ude foran Aalborg Katedralskole onsdag formiddag. Der var fyldt med musik og elever foran indgangen til skolen, men det var ikke for at nyde det fine december vejr, men for at blokere indgangene til skolen i protest mod regeringens nye fraværsregler.

- Vi syntes at det er uretfærdigt at vi bliver noteret fravær for et helt modul hvis vi kommer et minut for sent, siger elevrådsmedlem på Aalborg Katedralskole Nikoline L. Prehn.

Eleverne fra Aalborg Katedralskole valgte onsdag formiddag at nedlægge al undervisning på skolen ved at blokere indgangene på skolen, så lærerne ikke kunne komme ind på skolen og fuldføre deres undervisning og samtidig heller ikke kunne registrere fravær for eleverne.

- Man er nødt til at tage hensyn til de enkelte elever i gymnasiet, og derfor er det vigtigt, at der er plads til, at ens bus er forsinket, eller man måske har en dårlig morgen, eller man kan gå på toilettet og tisse. Der skal også være plads til, at man kan tage en pause, fordi hvis ikke man kan have ro til det, så kan man heller ikke lære noget, siger næstformand for elevrådet på Aalborg Katedralskole Jens Jensen.

Det er undervisningsministeriet der har besluttet, at man centralt udstikker retningslinjer for, hvordan man håndterer fravær på landets skoler.

- Det er meget detaljeret, hvordan vi skal foretage registrering, og det har vi jo håndteret i lang tid, så det er bare en lille irritation, at man siger, at det har vi ikke tillid til, at skolerne selv kan finde ud af gøre, så det skal vi bestemme fra undervisningsministeriet, siger rektor ved Aalborg Katedralskole Christian Warming.

Onsdagens aktion mod den omdiskuterede fraværsbekendtgodtgørelse blev krydret med musik, varm kaffe og hygge blandt eleverne og efter 4 timer i kulden gik eleverne tilbage på skolebænken.

- Vi vil vise, at vi gerne vil vores undervisning og gerne vil møde til timerne og komme til tiden, bare ikke på den her måde med den her bekendtgørelse. Derfor har vi valgt at gøre det kort – men intenst, siger Nikoline L. Prehn.

Undervisningsminister Merete Riisager mener, at fraværet er for højt og har svært ved at se problemet med den nye bekendtgørelse.

Det er ikke i orden at blive noteret for en hel times fravær, hvis man kommer bare et minut for sent. Det mener en række af landets gymnasieelever i hvert fald. Det er regeringen, der har vedtaget nye regler for fravær - og det er eleverne på Aalborg Katedralskolen ikke tilfredse med. Det markerede de i dag med simpelthen at blive væk fra undervisningen
fårup direktør Niels Jørgen Jensen

Sommerlandsdirektør: - Kørekortsordningen for coronapas må gerne komme hurtigt

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

fårup direktør Niels Jørgen Jensen

Sommerlandsdirektør: - Kørekortsordningen for coronapas må gerne komme hurtigt

Smart parat svar

Se finalequizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Til forsiden

Til forsiden