LIGE NU:

Aalborg Kommune har lukket visse legepladser

Flere legepladser i Aalborg Kommune er blevet spærret af. Det har kommunalt personale valgt at gøre, fordi man mener, det udgør en smittefare på lige fod med de afspærrede fitnessfaciliteter.

I går besluttede Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune sig for at afspærre alle udendørs fitnessfaciliteter, fordi de var så flittigt i brug, at det kunne udgøre en smitterisiko. 

I løbet af weekenden er det meget muligt, at familier er kommet frem til legepladser der også har været afspærrede. For medarbejdere ved Aalborg Kommune har spærret redskaberne af. 

- Vi har i løbet af weekenden taget den vurdering at spærre redskaberne af på de legepladser, hvor der har været flest børn samlet. Det er fordi, der de steder kan være den samme bekymring, som der er med fitnessfaciliteterne. Det er en vurdering, vi har lavet i samarbejde med politiet, fortæller stadsgartner ved By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Kirsten Lund Andersen. 

Burde det ikke være en politisk beslutning? 

- Det er en beslutning, vi har taget i samarbejde med politiet. Vi er blevet bedt om at se på skoler, legepladser og parker. Vurdringerne de enkelte steder har været situationsbestemt, og måske vi laver en evaluering af det i starten af næste uge, siger hun. 

Kirsten Lund Andersen har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, hvilke legepladser og hvor mange, der er blevet spærret af. Men det er de legepladser, hvor der typisk opholder sig mange mennesker siger hun.