Foto: Joakim Brader

Aalborg Kommune holder jobmesse for fyrede Siemens-ansatte

Potentielle arbejdsgivere kan møde opsagte medarbejdere fra Siemens til jobmesse i Aalborg tirsdag.

I august meldte Siemens Gamesa ud, at virksomheden skulle fyre 600 medarbejdere på vingefabrikken i Aalborg. Tallet blev senere nedjusteret til 446 stillinger.

Hurtigt herefter begyndte Siemens Gamesa at få henvendelser fra virksomheder, der gerne ville overtage nogle af de 395 timelønnede medarbejdere og 51 funktionærer, der står til at miste jobbet hos Siemens. Nu står i alt 24 virksomheder klar, når Siemens Gamesa og Aalborg Kommune tirsdag afholder en stor jobmesse for de opsagte medarbejdere. På jobmessen kan virksomhederne og de potentielt nye medarbejdere få mulighed for at mødes ansigt til ansigt.

De jobsøgende har på forhånd fået et katalog med de deltagende virksomheder, så de har kunnet forberede sig. Samtidig har de haft mulighed for at lægge deres CV ind i en elektronisk database, som de deltagende virksomheder også har adgang til.

- Vi forventer at få matchet en masse ledige med nogle virksomheder. Vi har lavet flere tiltag for at få ledige i arbejde, og her på messen er der god mulighed for det. Så vi håber, at så mange som muligt kommer i gang, siger Jesper Dahlgaard, der er afdelingschef i Jobcenter Aalborg. 

Jobcentret og uddannelsesinstitutioner vil også være at finde ved arrangementet for at bistå med svar på spørgsmål om efteruddannelse og støtte til jobskift. Inden selve messen begynder, får medarbejderne fra Siemens mulighed for at høre om mulighederne på arbejdsmarkedet i og omkring Aalborg.

Messen finder sted tirsdag d. 26. september i DGI-Huset i Aalborg.

Efter fyringerne har Siemens Gamesa fortsat flere end 1600 medarbejdere på vingefabrikken i Aalborg, der er Nordjyllands største private arbejdsplads.