Aalborg Kommune vil bygge sig til bedre klima

Aalborg Kommune igangsætter i dag pilotprojektet Green Building A-Z, der skal skabe flere bæredygtige bygninger i byen.

Aalborg by skal være mere bæredygtig. Og et af stederne, den udvikling skal starte, er i byggesektoren. Aalborg Byråd har nemlig vedtaget, at der fremover ved alt kommunalt nybyggeri og ved store kommunale renoveringsprojekter skal stilles krav om bæredygtighed. Derudover er det besluttet, at der vil være stort fokus på at skabe bæredygtige bydele.

Byggesektoren spiller en helt central rolle i den grønne omstilling

Det har i dag fået kommunen til at igangsætte pilotprojektet Green Building A-Z, der skal være med til at skabe flere bæredygtige og energieffektive offentlige bygninger.

- Vi har taget initiativ til dette projekt fordi byggesektoren spiller en helt central rolle i den grønne omstilling. En omstilling som er nødvendig for at bremse klimaforandringerne, siger Lasse P.N. Olesen, rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i en pressemeddelelse.

Gennem konkrete byggeprojekter og uddannelse af medarbejdere vil kommunen sikre, at man i fremtiden er bedre rustet til at bygge bæredygtigt.

Projekterne kan blandt andet være; energieffektivisering af daginstitutioner i Aalborg Kommune, uddannelsesforløb for håndværkere og entreprenører, samt forskellige netværksaktiviteter, hvor der er mulighed for at dele viden med hinanden.

Green Building A-Z-projektet er økonomisk støttet af EU og sker i samarbejde med partnere i Norge og Sverige. Projektet har et samlet budget på lidt over 20 millioner kroner, hvoraf cirka halvdelen af dem er EU-støtte.