05:15

Lærerne holder vejret, mens en storkonflikt nærmer sig med hastige skridt. Forhandlingerne er brudt sammen, og senest i morgen skal der varsles strejke eller lockout.

Aalborg: Lærerne forbereder konflikt

Aalborg Lærerforening og 3F Aalborg er klar til den strejke, der kan komme på tale, hvis ikke landets offentligt ansatte får forhandlet sig til en ny overenskomst.

På lærerværelset på Byplanvejens Skole i Aalborg forbereder lærerne sig på konflikt.

Forhandlingerne om de nye overenskomster er brudt sammen, og senest onsdag skal der varsles enten strejke eller lockout.

- Det er virkelig trælst. Vi vil bare gerne passe vores arbejde, siger Lise Katrine Dahl Larsen, der er fællestillidsrepræsentant på Byplanvejens Skole i Aalborg Kommune.

Efter både staten, kommunerne og senest regionernes overenskomstforhandlinger er brudt sammen, står både lærerne og landets andre offentligt ansatte tættere på en konflikt, end de har gjort længe.

I modsætning til i 2013, hvor kun lærerne var lockoutet, så forudser Aalborg Lærerforening større konsekvenser denne gang.

Jeg forestiller mig, at et bliver en storkonflikt. Og at man lammer store områder af velfærden

Karsten Lynge Simonsen, formand for Aalborg Lærerforening

- Jeg forestiller mig, at et bliver en storkonflikt. Og at man lammer store områder af velfærden, siger Karsten Lynge Simonsen, der er formand for Aalborg Lærerforening.

Også 3F i Aalborg forbereder sig. De faglige organisationer har varslet, at de vil arbejde sammen om at ramme kommunerne hårdest muligt, hvis det skulle ende i en strejke.

Og i det tilfælde er kommunerne klar til at svare igen.

- Så gør vi konflikten landsdækkende ved så at lockoute resten af medarbejderne på de samme områder. Vi vil helst undgå det, men det er sådan en solidaritetspagt mellem kommuner, der skal sikre, at hvis man angriber os, så er det det samlede kommunedanmark, man angriber, lyder det fra Michael Ziegler, der er chefforhandler for Kommunernes Landsforening.

På lærerværelset håber de stadig på, at der kan komme en ny overenskomst på plads.

- Vi håber jo på, at der kommer en aftale, siger Lise Katrine Dahl Larsen fra Byplanvejens Skole i Aalborg.