Seneste nyt:

Aalborg: Ny fond med 100 mio. kr. vil støtte iværksættere

Ny erhvervs- og vækstfond på 100 millioner kroner vil støtte iværksættervirksomheder inden for teknologi.

Onsdag morgen er erhvervsfolk fra Nordjylland samlet i Aalborg, for at deltage i et netværksarrangement under Business Aalborg.

Noget af det, der er på programmet, er nyheden om en ny risikovillig fond med udspring i Aalborg, som vil tilbyde iværksættere midler til at realisere gode idéer inden for teknologi og teknologi til velfærds- og sundhedssektoren.

Det er Heartland og NOVI Innovation, der er gået sammen om at etablere seed-fonden med en startkapital på 100 millioner kroner.

quote Der er et hul i markedet for seed-investeringer i nystartede iværksættervirksomheder, i perioden fra de er helt små, til de når en størrelse, hvor de store kapitalfonde typisk går ind

Henrik Lundum, adm. direktør, NOVI Innovation

Fonden, der har fået navnet Investo Capital, er landsdækkende men har udgangspunkt i Aalborg, og bliver fysisk placeret hos NOVI i Aalborg Øst.

Både Heartland og Novo Innovation har i første omgang hver skudt 50 millioner kroner ind i fonden, men parterne er åbne over for en såkaldt second closing, hvor yderligere investorer kan komme med ombord.

- Vi har etableret Investo Capital sammen med Heartland, fordi vi mener, der er et hul i markedet for seed-investeringer i nystartede iværksættervirksomheder, i perioden fra de er helt små, til de når en størrelse, hvor de store kapitalfonde typisk går ind. Derfor er det nu vores opgave at identificere de iværksættervirksomheder, som vi tror mest på, og som deler vores værdigrundlag, siger adm. direktør i NOVI Innovation, Henrik Lundum.

Heartland er BESTSELLER-ejer Anders Holch Povlsens private investeringsselskab, der blandt andet har interesser i whiteaway.com, Stylepit, nemlig.com.

NOVI i Aalborg Øst er en forskerpark og et kontormiljø for højteknologiske virksomheder, der ønsker at skabe vækst, innovation og arbejdspladser.

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), præsenterede onsdag nyheden om fonden i Nordkraft i Aalborg.
Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), præsenterede onsdag nyheden om fonden i Nordkraft i Aalborg.
Foto: Christian French

Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) er begejstret over udsigten til endnu en kapitalkilde, der kan komme nogle af de mest ambitiøse og innovative iværksætter-virksomheder i Nordjylland og resten af landet til gode.

- NOVI indtager i forvejen en central position i krydsfeltet mellem erhvervslivet og forskningen i Nordjylland. Dermed lever vi op til vores formål om at understøtte etableringen og udviklingen af it- og teknologivirksomheder i regionen. At NOVI Innovation nu går sammen med Heartland i Investo Capital og kan operere på nationalt plan er en særdeles interessant mulighed både set fra vores egen, men bestemt også fra iværksættervirksomhedernes side, udtaler Thomas Kastrup-Larsen, der også er formand i NOVI Ejendomsfond, som er hovedaktionær i NOVI Innovation.

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

60_percent

play Coolshop er færdig med lagerflytning ved midnatstid

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

Til forsiden

Til forsiden