Foto: Ib William Christensen

Aalborg Pirates henter dansk firkløver

Aalborg Pirates arbejder på at få truppen på plads forud for den kommende sæson i Metal Ligaen. Lørdag præsenterede klubben fire nye spillere.

En gammel kending, et nordjysk tvillingepar og en back, som har vundet hele fem danske mesterskaber. Det var, hvad Aalborg Pirates lørdag tilsatte truppen frem mod den kommende sæson.

Den nordjyske ishockeyklub er i fuld gang med at få truppen på plads frem mod den kommende sæson i Metal Ligaen, hvor piraterne skal forsøge at bygge videre på det fundament, som i den forgangne sæson sikrede klubben en plads i slutspillet.

Defensivt har Pirates forstærket sig med 30-årige Daniel Villadsen, som efter en længere rundrejse i andre klubber vender tilbage til Aalborg, hvor hans karriere begyndte.

- Jeg synes, det er et super spændende projekt, der er startet her i Aalborg Pirates. Jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af det. Min forventede rolle, på et ungt Pirates hold, er som en af de ældste (muligvis den ældste) at tage en masse ansvar, gå forrest, udvise overblik og ro i pressede situationer, dele ud af min rutine og erfaring, siger Daniel Villadsen til Aalborg Pirates hjemmeside.

26-årige Anders Overmark, som i de seneste fire sæsoner har spillet for SønderjyskE, er også klar til at trække i Pirates-trøjen. Herningenseren, som er kendt for at være en kontroversiel spiller, der ikke er bange for at åbne munden og sige sin mening, kommer til Aalborg med hele 394 Metal Liga-kampe og fem danske mesterskaber på cv'et.

- Jeg valgte Aalborg på grund af den langsigtede plan, de har lagt. Jeg synes, det virker som en utrolig ambitiøs plan, som jeg gerne vil være en del af. Det virker til, at tingene endelig bliver gjort i den rigtige rækkefølge, siger Anders Overmark.

Offensivt har Aalborg hentet en spændende duo i form af tvillingerne Mikkel og Martin Højbjerg, som har fået deres ishockeyopdragelse i Frederikshavn.

Siden har de været omkring den svenske storklub Djurgårdens ungdomshold samt nordamerikanske Corpus Christi i NAHL og i de seneste to sæsoner har de spillet i Metal Ligaen for Rødovre Mighty Bulls.

Nu går turen så tilbage til Nordjylland for de 22-årige tvillinger, hvor de skal forsøge at erstatte de to stærke målscorere Nicolai Meyer og Olle Liss, som begge har sagt farvel til Pirates efter en succesrig sæson, hvor de begge endte højt på Metal Ligaens topscorerliste.

- De har valgt vores projekt, som de har fundet spændende, hvilket vi er rigtig stolte over, og vi tager det som en cadeau til vores projekt i Aalborg, siger Aalborg Pirates' direktør Thomas Bjuring.

De fire spillere har alle skrevet under på kontrakter, som gælder for den kommende sæson.