Aldrig er det gået bedre for Aalborg Portland. Foto: Aalborg Portland

Aalborg Portland leverer bedste resultat nogensinde

Aldrig har omsætningen og resultatet været højere for Aalborg Portland Holding.

Opkøb i Belgien og USA kaster så godt af sig, at Aalborg Portland Holding sætter nye rekorder - både på omsætning og resultat. 

Aalborg Portland Holding Koncernen, som blandt andet omfatter cementfabrikken Aalborg Portland A/S, betonvirksomheden Unicon A/S samt en lang række andre datterselskaber i ind- og udland, har i dag offentliggjort et rekordregnskab for 2018. Koncernen opnåede en omsætning på 8.895 millioner kroner sidste år, hvilket er en fremgang på næsten 5 procent. Samtidig steg resultatet før renter og skat (EBIT) med knap 7 procent til 1.139 millioner kroner.

- Vi er stolte over, at vi i 2018 har leveret både den højeste omsætning og det bedste resultat i koncernens historie. Siden finanskrisen har vi haft ni års uafbrudt vækst. I 2018 havde vi især fremgang inden for grå og hvid cement i Benelux og USA, forklarer CFO Henning Bæk fra Aalborg Portland Holding.

Aalborg Portland købte tilbage i 2016 den belgiske virksomhed Compagnie Des Ciments Belges S.A., og i marts 2018 udvidede sit ejerskab i den amerikanske Lehigh White Cement Company, så man i dag sidder på 63 procent af aktierne. 

- De belgiske aktiviteter bidrog til Koncernens regnskab i 2018 med en omsætning på over 1.850 millioner kroner, mens amerikanske LWCC bidrog med 776 millioner kroner, selv om selskabet først indgik i koncernen fra 1. april 2018, skriver Aalborg Portland i en pressemeddelelse. 

De gode takter fra udlandet opvejer, at det nordiske byggemarked er stagneret for første gang i otte år.