LIGE NU:

Aalborg spiser mod ensomhed

Den største trussel mod ensomhed er fællesskaber. Derfor har Folkebevægelsen mod Ensomhed arrangeret fællesspisning i hele landet. Mandag er der serveret på Wonderland Spritten i Aalborg.

Alt for mange er ensomme, og det vil et landsdækkende event gøre op med. Hele uge 17 er der derfor fællesspisning på menuen.

- Der sker meget socialt under et måltid, og derfor tror vi, at det, at man sætter sig ned over en mellemmad og snakker, kan være med til, at man føler sig ligeværdig, siger Anni Walther, der er koordinator for arrangementet i Aalborg.

Forhåbningen er, at ensomme på tværs af alder og sociale skel bliver samlet, og at der kan opstå nye fællesskaber. 

- Over 40 procent af de unge føler sig ensomme, så det er ikke kun et problem for ældre - det er generelt for alle i Danmark. Vi kan alle sammen være med til at hjælpe, siger Anni Walther.

Ved fællesspisningen får de 500 gæster en mad-stafet og en opfordring til selv at invitere på et måltid. Resten af ugen skal skoleklasser fra Aalborg desuden lave mad til deres bedsteforældre, som de spiser i hinandens selskab.

- Vi håber, at det kan være startskuddet til at vi alle tænker over at tale sammen og tage os mere af hinanden, siger Anni Walther.