LIGE NU:

Aalborg Store Pris er corona-aflyst

- Nogle skal være de første hvis smittespredningen i Nordjylland skal stoppes, lyder det fra arrangørerne.

Der bliver ingen travfest i Aalborg i den kommende weekend. Det sætter en stigning i antallet af Covid-19-smittede på og omkring banen desværre en effektiv stopper for.

Banens ledelse har i dag sidst på eftermiddagen drøftet det stigende smittetal i området med Dansk Travsports Centralforbund og Sport & Udvikling, og parterne er blevet enige om at aflyse løbene såvel lørdag som søndag.

I stedet forventes Store Pris-weekenden afviklet fredag 20. november og lørdag 21. november med propositioner lignende dem, der oprindeligt var udskrevet til weekendens løb.

- Rettidig omhu

Banechef på Racing Arena Aalborg, Lars Hellerup, ærgrer sig over, at det har været nødvendigt at træffe denne beslutning. Han mener dog, at en aflysning i den givne situation er det eneste rigtige.

- I løbet af de seneste dage har vi oplevet en markant stigning i antallet af smittede, der har haft deres gang på og omkring banen. Så ved at aflyse weekendens løb allerede i dag viser vi rettidig omhu, siger han.

 
 
Foto: Bruno Stagsted

Den store stigning i antallet af smittede har blandt andet ramt flere med tilknytning til staldene på væddeløbsbanen.

- At flere på staldsiden er ramt netop nu, gjorde egentlig beslutningen enkel at træffe. Det ville simpelthen være uforsvarligt at invitere hele Trav-Danmark herop på nuværende tidspunkt, mener Lars Hellerup.

Auktionen forsøges afviklet på nettet

Lørdag aften skulle Opdrætterforeningens auktion havde fundet sted på Racing Arena Aalborg.

 
 
Foto: Bruno Stagsted

Den aflyses også, men vil blive forsøgt afviklet om cirka 14 dage som en internetauktion.

- Opdrætterforeningen går på mandag i dialog med den svenske opdrætterforening for at se, om der kan laves et set-up, der gør det muligt at afvikle auktionen som en ren internetauktion. Hvis en løsning falder på plads, vil der naturligvis blive informeret om detaljerne på et senere tidspunkt, siger Lars Hellerup.

TV2 Nord skulle have sendt direkte TV fra Store Pris. Det bliver naturligvis ikke tilfældet nu, i og med at løbet er aflyst. 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord