Aalborg Street Food er lukket på grund af rotter

Aalborg Street Food er lukket på grund af rotte

En rotte blev tidligt tirsdag morgen set løbe på gulvet hos Aalborg Street Food. Nu er stedet lukket - men håber at kunne åbne igen på fredag.

Aalborg Street Food er tirsdag lukket på grund af, at der er set en rotte på stedet.

Det oplyser medejer Isabel Enevoldsen til TV2Nord.

- Det er rigtigt, rigtigt ærgerligt, og vi er så kede af det, siger Isabel Enevoldsen.

Hun tilføjer, at Aalborg Street Food med det samme kontaktede et privat skadedyrsbekæmpelsesfirma, samtidig blev myndighederne gjort opmærksomme på, at der var i hvert fald en rotte på spil på streetfoodmarkedet.

- Der er blevet lagt spor ud, som skal tjekkes onsdag, men indtil videre har ingen kunnet se noget til den rotte, der tidligere i dag er blevet set - og heller ikke andre spor, men vi skal jo være 100 procent sikre på, at alt er i orden, fortæller Isabel Enevoldsen, som tilføjer, at alle køkkener er rottesikret, men rotten kan være kommet ind - om man så må sige - ad hoveddøren.

Og man skal på ingen måde spøge med at have rotter - og slet ikke i forbindelse med fødevarer.

- Rotter kan være bærere af den alvorlige sygdom Weils-syge, som faktisk kan være dødelig, oplyser Erik Jepsen, der er speicalkonsulent i Fødevarestyrelsen.

Han fortæller, at Fødevarestyrelsen tirsdag eftermiddag fortsat er hos Aalborg Street Food og er endnu ikke færdig med at foretage kontrol. Når Fødevarestyrelsen "frikender" stedet for skadedyrsangreb, skal der gå 48 timer før, stedet igen må åbne.

Isabel Enevoldsen fortæller, at Aalborg Street Food har gjort alt, hvad man kan og håber at få lov at åbne igen på fredag.

- Det super ærgerligt både for kunder og for de restauranter, der er her, men rotter, det er altså ikke sjovt, de skal bare ikke være her, siger Isabel Enevoldsen fra Aalborg Street Food.

Fødevarestyrelsen og firmaet Rentokil foretager igen onsdag morgen kontrol af stedet.

02:03

Torsdag åbner det første streetfoodmarked i Aalborg

Luk video