Aalborg tager første stik i guldduel

Aalborg Håndbold kan tage DM-titlen med minimum uafgjort i næste opgør i Fredericia.

Aalborg Håndbold tog søndag eftermiddag imod Fredericia i Sparekassen Danmark Arena i Gigantium.

Her stod de to herrehåndboldhold over for hinanden i den første finalekamp, hvor det gælder om at få tre point først.

Det er altså muligt at vinde danmarksmesterskabet efter to opgør, men det kan også ende ud i tre kampe.

Aalborg Håndbold gav sig selv et rigtig godt udgangspunkt forud for det andet opgør.

Holdet vandt nemlig første opgør i en fantastisk kulisse på hjemmebanen ret så overbevisende med en sejr på 31-26 i en kamp, hvor de var foran fra start til slut.

Føringen var dog ikke altid så stor, selvom de i første halvleg var foran med fire mål godt midtvejs og i starten af anden halvleg var de foran med seks mål, men gæsterne fra Fredericia bed fra sig et par gange.

De nordjyske storfavoritter viste dog klassen og vandt kampen sikkert.

Topscoreren blev Mikkel Hansen med ni mål - otte af den snart pensionerede stjernes mål kom på straffekast.

Andet opgør i DM-finalen spilles om tre dage onsdag 29. juni klokken 20.00 i Fredericia, hvor Aalborg Håndbold altså med minimum uafgjort kan kalde sig danmarksmestre for første gang siden 2021.

GOG har vundet finalen mod Aalborg de seneste to sæsoner.