LIGE NU:

Aalborg Universitet holder inspirationsdag om fremtidens familielæge

Hvordan skal familielægens rolle være i fremtiden? Det spørgsmål blev der set nærmere på dag, da Aalborg Universitet sammen med Dansk Design Center inviterede til inspirationsdag.

Aalborg Universitet forsøge mandag at tage et kig ind i fremtiden. Omkring 80 fagpersoner fra forskellige kroge af sundhedsvæsnet var samlet for at opleve forskellige scenariger fra det, der kan blive den almene lægepraksis i 2050. 

Deltagerne skulle blandt andet udføre opgaver med bind for øjnene og forestille sig en lægepraksis, der har større fokus på alternative behandlingsmetoder. 

- Sundhedsvæsnet er i en rivende udvikling, og universiteterne vil gerne spille en rolle i det, og det vil vi også gerne på Aalborg Universitet. Derfor holder vi sådan en dag for at prøve at se, om vi kan kigge ind i fremtiden, så vi bedst muligt kan styre hen mod den fremtid, som vi gerne vil have sundhedsvæsnet skal udvikle sig til, fortæller Lars Hvilsted Rasmussen, der er dekan på det sundhedsfaglig fakultet på Aalborg Universitet. 

- Jeg synes, det er en sjov måde at gøre det på i stedet for bare at sidde og høre en forelæsning eller hører om noget forskningsresultater, og vi så i stedet kommer ud og prøver det på egen krop, fortæller Gitte Sand Rasmussen, der til dagligt er leder af Nord-KAP, og som mandag deltager i inspirationsdagen.